Se semnează contractele pentru modernizarea drumurilor județene

315

Cosmin Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean (CJ) Gorj, a anunțat, luni dimineața, că sunt pregătite contractele de finanțare pentru modernizarea mai multor drumuri județene. După semnarea acestora, se va demara procedura de achiziție a lucrărilor.

Infrastructura reprezintă una dintre prioritățile Consiliului Județean Gorj, investițiile în acest domeniu continuând și în acest an. Astfel, pentru modernizarea drumurilor județene au fost depuse proiecte la Ministerul Dezvoltării şi în cadrul programelor de dezvoltare a localităţilor. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Mihai Popescu, a declarat că deja sunt pregătite contractele de finanțare. “Mâine (n.red.: astăzi) voi avea o discuție la Ministerul Dezvoltării pe cele două proiecte pe PNDL. Din câte am înțeles, pentru unul dintre drumuri contractul de finanțare este gata și trebuie să mergem să facem ultimele analize pe el. Pentru cel de-al doilea drum mâine vom ridica un aviz de la CFR infrastructură; este vorba despre drumul Vlăduleni-Ionești, care se intersectează cu două drumuri la trecerea de cale ferată; le vom depune și pe acestea și sperăm cât mai repede să semnăm contractele de finanțare, urmând să începem procedurile de achiziție publică pentru drumul Vlăduleni-Ionești, la pachet proiectare și execuție; la fel și drumul Câmpofeni-Runcu, proiectare și execuție”, a menționat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean.
De asemenea, Cosmin Popescu a subliniat că tot astăzi va afla și „graficul privind semnarea contractului de finanțare împreună cu ministrul delegat pentru Fonduri Europene, domnul Nica, pentru cele două drumuri depuse pe Programul Operațional Regional. Din câte am înțeles sunt gata, necesitând doar o viză de la compartimentul juridic din cadrul ministerului”.
Conducerea CJ Gorj face demersurile necesare pentru a obține cât mai multe fonduri pentru proiectele ce urmează a fi implementate la nivelul județului nostru.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here