Se rupe ,,blestemul”? Pandurii, la prima victorie pe Municipal

1236

Pandurii Târgu Jiu a înregistrat, sâmbătă, primul succes din istoria clubului pe noul stadion. După o perioadă de secetă care s-a prelungit agonizant, ultima victorie acasă fiind consemnată în data de 25 mai 2019, trupa gorjeană a reuşit, în sfârşit, să materializeze avantajul terenului propriu. Cu cuţitul la os, Pandurii a plecat ca din puşcă în confruntarea cu CSM Slatina, iar Cătălin Vaida a înscris primul gol la numai 75 de secunde de la primul fluier. Martin Remacle putea dubla avantajul gazdelor, dar şutul său de la 12 metri s-a dus puţin pe lângă poartă (16). Pandurii a scăpat ,,nevătămată” de la o triplă ocazie a vizitatorilor. În minutul 32, Aldescu l-a blocat pe Ianis Stoica, mingea a ricoşat la Doman, însă Vasilescu a respins de pe linia porţii efortul fostului piteştean. Balonul a ajuns tot la slătineni, dar mingea a fost trimisă mult peste transversală, dintr-o poziţie ideală. Ultima ocazie a reprizei a fost ratată tot de Remacle, care nu şi-a reglat tirul din interiorul careului. În parte a doua, Pandurii a cedat mijlocul terenului, deşi indicaţiile celor doi antrenori, Cristi Popescu care a stat pe bancă şi Călin Cojocaru, care a luat loc în tribună, nu le-au dat de înţeles jucătorilor să-i invite pe oaspeţi în propria jumătate. În minutul 56, Vasile Gheorghe a lovit transversala. Cum ,,roşii” n-au găsit cheia pentru a desface defensiva adversă au riscat tot mai mult pe măsură ce timpul trecea. Gabriel Dodoi a profitat de poziţiile avansate ale apărătorilor şi după o fază frumoasă de contraatac l-a executat pe Grecu. A fost al patrulea gol al lui Dodoi de la revenirea la Târgu-Jiu. Până la urmă, a cedat şi defensiva Pandurilor. Necşulescu a plasat perfect un şut de la 18 metri şi l-a învins pe Aldescu. Era minutul 90+3, iar centralul confruntării a pus capăt jocului după ce pandurii au repus balonul de la centru. Echipa noastră a acumulat 7 puncte în 13 etape.

Cristi Popescu: Succesul, important din punct de vedere mental
Antrenorul secund al gazdelor, Cristi Popescu, a scris o nouă filă de istorie, fiind pe banca tehnică la prima victorie a gorjenilor pe noul stadion. Totuşi, tehnicianul s-a concentrat mai mult să evidenţieze prestaţia jucătorilor şi munca tuturor celor care ţin clubul pe linia de plutire. Popescu consideră că primul succes trebuia să vină mai devreme.
,,Eu am intrat în istorie ca jucător, astăzi important este că a fost o muncă de echipă. Ne bucurăm că am spart gheaţa, în primul rând, pentru jucători, pentru că şi ei sunt frustraţi. Muncesc din greu, iar acest succes este foarte important pentru ei din punct de vedere mental. Puteam să înscriem mult mai multe goluri. Îmi pre rău că există această pandemie, am făcut jocuri spectaculoase, dar suporterii nu se pot bucura de astfel de meciuri. Mă bucur enorm că am reușit, în sfârșit, să spargem gheața. Trebuia să se întâmple mai demult acest lucru, fiindcă echipa a început să joace fotbal de 6-7 etape, dar anumiți factori au făcut să nu câștigăm. Astăzi, a venit momentul să ne bucurăm și noi. Felicit băieții și sperăm acum la cât mai multe victorii. Mă bucur nespus că munca pe care am depus-o cu toţii, staff şi conducere, a dat roade”, a declarat Cristi Popescu, cel care va sta pe bancă până la finalul anului.

Mihai Ianovschi: Mă supăra lipsa de atitudine
Învins pentru a doua oară la Târgu-Jiu, antrenorul Slatinei, Mihai Ianovschi, a declarat că echipa sa are probleme mari în ceea ce priveşte constanţa şi concentrarea.
,,Din păcate, jucătorii mei n-au înțeles că meciul începe în minutul 1. Am luat gol la prima fază, dintr-o neglijență rară. Am început efectiv jocul de la 1-0 pentru adversari. Ne-am creat apoi ocazii pe care nu le-am materializat. La fiecare joc, ajungem în fața porții și, din păcate, din situații incredibile, ratăm. Problema cea mai mare nu e însă asta: mă deranjează că avem în continuare probleme din punct de vedere defensiv. Avem oscilații aici. Dacă de la Metaloglobus, pe care eu o consider revelația seriei, nu am primit gol, acum am luat două goluri de la ultima clasată, care, cu tot respectul, avea cele mai multe goluri primite din serie și cele mai puține marcate. Mă supără lipsa de atitudine și relaxarea din debutul meciului. Nu reușesc ei, sau nu reușesc eu să transmit mesajul clar, că meciul începe în momentul în care arbitrul fluieră startul partidei. Per ansamblu, am controlat jocul, dar scorul a fost 2-1 pentru adversari. Îi felicit”. Slatina are 13 puncte, din 12 runde, o victorie fiind obţinută la masa verde cu Unirea Slobozia.
PANDURII TÂRGU JIU – CSM SLATINA 2-1 (1-0)
Cătălin Vaida 2’, Gabriel Dodoi 78’ / Radu Necșulescu 90+3’
Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj); Fără spectatori; Arbitru: Andrei Baciu (Botoşani); Asistenți: Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe) și Damian Antal (Bacău); Rezervă: Andrei Lucian Ţiţii (Şura Mică – Sibiu); Observatori: Ioan Mureșan și Romeo Malac (ambii din Timişoara).
Pandurii: Aldescu – Cuțitoiu (Pleșa 46’), Diau, Moisie, Al. Vasilescu – Bauben (Jaiteh 46’), Remacle, Bunga (Zaborowski 67’), Felipe Acosta – Dodoi (cpt.) (Goma 87’), Ct. Vaida (Velcotă 46’). Rezerve neutilizate: Iovicin – Erhard, R. Cojocaru, Habet. Antrenor secund: Cristian Popescu.
CSM Slatina: Nic. Grecu – Bodri (Vlada 53’), Motroc, M. Manea, Demici, Vas. Gheorghe (cpt.)(Deta 76’), D. Toma, Dav. Oprescu (Necșulescu 67’), Doman, Rogoveanu (M. Grigore 76’), I. Stoica (Iana 53’). Rezerve neutilizate: Preduț – C-tin. Radu, Ben. Enache, Cr. Preda. Antrenor: Mihai Ianovschi.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here