Se reface Alianţa DA în Gorj?!

281

dianTot mai mulţi politicieni atât din Gorj cât şi din afara judeţului şi-au dat, în ultimele zile, cu părerea privitor la credibilitatea zvonurilor privind refacerea Alianţei DA, la nivel naţional, asta pe fondul protocolului semnat între PSD şi PRM în tot mai multe zone ale ţării.

Deputatul independent, Dan Ilie Morega, este unului dintre politicienii din Gorj care crede în realizarea anul viitor a acestei alianţe politice, care, în opinia sa, ar duce PNL-ul la Guvernare. O părerea similară a împărtăşit şi preşedintele PRM, Vadim Tudor, în timpul vizitei sale efectuate sâmbătă la Târgu-Jiu, Tribunul vorbind despre unirea dreptei din România. Şi pedelistul Marcel Hoară vorbeşte despre această alianţă PNL –PD-L, chiar dacă comunicatorii partidului în Gorj, spun exact invers.

Alianţa DA consfinţită în Gorj prima oară de preşedintele PD-L, Ştefan Popescu Bejat şi de preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, ar putea lua naştere din nou în judeţul nostru, poate chiar anul viitor. Dan Ilie Morega, acum parlamentar independent, susţine că acest zvon de moment ar putea deveni realitate deoarece stânga coalizează în acest moment, acesta dând exemplu protocolul semnat recent între PSD şi PRM la Gorj, iar dreapta ar trebui să facă la fel. “În modul cel mai sincer, examinând viaţa politică, s-a dovedit că PSD-ul a tratat PNL-ul nu ca pe un partener real, ci, mai degrabă, ca pe o anexă. Apoi, atâta timp cât PSD-ul face o alianţă cu PRM-ul, şi se potrivesc şi în privinţa ideologiei, stânga se uneşte iar dreapta dovedeşte că nu este coagulată. De aceia, pe scena politică, se întrevăd două alianţe, una de centru dreapta şi una de centru stânga. Cred că PNL-ul, iar aici Crin Antonescu trebuie să îşi dea demisia, ar trebui să intre la guvernare, pentru că aşa a promis Antonescu la Congresul PNL. Eu văd acum o alianţă între cele două partide, PNL şi PD-L, cu vrerea sau fără vrerea lui Crin Antonescu. După Congresul PD-L, când acest partid se va reforma, PNL-ul ar trebui să intre la guvernare”, a declarat Morega.

,,Ruşeţ şi Dian Popescu pot colabora ca aliaţi”

În conjunctura la care face referire Morega, adică PNL şi PD-L împreună la guvernare, parlamentarul susţine că alianţa ar putea funcţiona la Gorj. “Chiar dacă Dian Popescu şi Ruşeţ nu se potrivesc, pentru această alianţă, de fapt, nici nu trebuie să se potrivească. Este important ca ambii să aibă obiective foarte clare iar ambii să dea dovadă de seriozitate pentru a pune la cale această alianţă. De asemenea, contează foarte mult, ce conducere va avea PD-L Gorj după alegerile din primăvară, deoarece organizaţia are nevoie de o conducere puternică”, a opinat Morega.

,,Noi suntem aliaţi cu UNPR şi UDMR”

Dacă Marcel Hoară face public că s-au purtat mai multe discuţii, la nivel naţional, pentru refacerea alianţei DA, preşedintele PD-L Gorj, Ion Ruşeţ, spune exact contrariul. “În momentul de faţă suntem într-o alianţă cu UNPR şi cu UDMR. Eu nu am informaţii despre discuţii privind o alianţă cu PNL-ul nici al nivel naţional şi cu atât mai puţin la nivel judeţean. Numai cu aceste două partide suntem într-o alianţă de guvernare, nu ştiu ce informaţii deţine Hoară, el transmite ce ascultă pe la alţii”, a declarat Ruşeţ. Hoară militează pentru refacerea dreptei în Gorj şi susţine că a purtat discuţii, în acest sens, cu liberalul Viorel Cataramă.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here