Se privatizează sistemul de sănătate publică

2718

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică un plan ambițios de măsuri pentru perioada următoare prin care se dorește atenuarea presiunilor financiare pe sistem, precum și îmbunătățirea actului medical și păstrarea personalului de calitate în țară.

Prin urmare din anul 2025 contribuţia de asigurări de sănătate va fi plătită pentru toate veniturile din salarii, pensii şi activităţi independente, şi-a asumat Ministerul Sănătăţii în Strategia naţională de sănătate, document “strategic” care indică schimbările aduse sistemului asigurărilor sociale de sănătate pentru a-l face sustenabil. Din 2026 pacientul îşi va putea alege, contra cost, medicul care îl va trata într-un spital public, iar Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate se vor reorganiza în Case regionale, plan avansat în urmă cu 10 ani, în proiectul noii legi a Sănătăţii care nu s-a mai concretizat.

2 COMENTARII

  1. Tara saraca si bolnava, diabetici si cu colesterol mare, ca doar mancam carnatii, kebabul si toate grasimile din asa zisul cpmert mioritic. Lumea nu se trateaza nici cu asigurare, ca de, trebuie sa bagi oricum mana adanc in portofel. altfel domnu’ doctor te ignora. Mah, su cred ca politicii astia traiesc per o alta planeta.

  2. Are grijă rafila și psd ul sa jupoaie oameni. Deci, taxa pe toate veniturile realizate de oameni, taxa, pe apă, soare, aer, coșul de fum. Pensionarii au platit contribuția la sănătate pe toată perioada activă, acum acești nesătui ai vreme le mai ia iar 10% din pensie. Le da 12% si le ia 10% sănătate și 10% impozit, creștere 0% . psd iști ăștia sunt pecingina țării, gândul le este doar cum să pună taxe. S-au agățat de putere pe ușa din dos și acum nu-i mai dau drumul. O să scăpăm la alegeri de acești mafioți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here