Se prelungeşte criza la Pandurii!

185

Pandurii Târgu Jiu a suferit o nouă înfrângere pe teren propriu, 1-2 cu Metaloglobus Bucureşti, echipa gorjeană având un parcurs de coşmar în ultimele şase runde, în care a bifat o singură victorie şi cinci eşecuri. Fără Adrian Bogoi pe bancă, suspendat, gazdele au început extrem de slab jocul de sâmbătă, iar debutul visător le-a fost fatal. În minutul 19, tabela arăta 0-2, după golurile lui Ştefan Niculae şi Ovidiu Herea, ultimul din penalti. Chiar şi aşa, alb-albaştrii nu s-au regăsit în prima parte, repriza fiind dominată autoritar de bucureşteni. Datele problemei s-au schimbat complet în actul secund, deşi formaţia noastră a fost periculoasă doar la fazele fixe. În urma unui corner, Milenco Skoric, revenit după o lungă absenţă, i-a readus pe amfitrioni în joc (`61). Din păcate, pandurii au mai avut foarte puţine oportunităţi până la final, Metaloglobus a tras cu dinţii de rezultat, iar în ultimele 5 minute de prelungire nu a fost consemnată vreo ocazie.

Dragoş Militaru: E clar că nu mai suntem cei care am fost în primele etape
La finalul partidei, secundul Dragoş Militaru a declarat că echipa a intrat într-o criză cauzată şi de “suficienţă”. Antrenorul a făcut un apel către jucători să-şi revină, pentru că atitudinea a lăsat de dorit la duelul de sâmbătă “De o lună şi jumătate, ceva nu facem bine, asta e clar. Există un scurtcircuit şi încercăm să căutăm motivul. E clar că nu mai suntem cei care am fost în primele etape, deşi nu văd de ce. Aveam toate premisele pentru altă atitudine şi altă motivaţie. Toţi sunt băieţi tineri, ne-a dus cumva valul acolo sus şi nu ştiu de ce nu putem să ne revenim. Poate suntem puţin plafonaţi că e bine unde suntem, mai bine ca anul trecut, a intervenit o stare de confort, dar trebuie să ieşim din ea pentru că avem etape foarte grele până la final şi în ritmul acesta, le-am zis şi la băieţi, dacă vrem să luăm vreo 40 de goluri până la final şi să fim mulţumiţi că am terminat pe locul 12, mai bine ca anul trecut, şi că am dat 30 de goluri cu 3 jucători, nu e bine. Atitudinea din prima repriză a fost ca la judeţ. Am intrat ca şi cum nu a fost un meci oficial foarte important. Ne-a surprins puţin şi aşezarea lor, am făcut şi greşeli personale, primul gol l-am luat foarte uşor. În repriza a doua ne-am revenit puţin, dar cred că a fost prea târziu”, a afirmat Militaru. Secundul Pandurilor a declarat că şi absenţa lui Adrian Bogoi a contat, dar nu a fost principalul motiv pentru eşec. “Bineînţeles, a contat şi absenţa antrenorului principal, băieţii sunt obişnuiţi cu indicaţii de la Adi. Noi am încercat cât am putut să suplinim lipsa lui, din păcate, au fost şi unele probleme de atitudine, care nu ţin de persoana care stă pe bancă. Victoria cu Snagovul trebuia să le dea băieţilor alt fel de încredere, au bătut o echipă neînvinsă până atunci, trebuie să avem încredere că putem bate pe oricine. Trebuie să ne trezim, nu e o situaţie critică, dar trebuie să ne dorim mai mult”, a mai spus Militaru.

Popovici: “Ştiam că Pandurii e în scădere de formă”
Antrenorul oaspeţilor, Cristian Popovici, a dezvăluit cum şi-a motivat jucătorii şi care este obiectivul Metaloglobusului până la finalul sezonului. “Sunt foarte mulţumit că am obţinut 3 puncte la Pandurii, o echipă care în prima parte a turului a mers foarte bine. Ce-i drept, în ultimele 6 etape, exceptând jocul de astăzi, a reuşit să adune doar 4 puncte, iar eu aşa am reuşit să-i motivez pe băieţi, spunându-le că sunt într-o scădere de formă. Am profitat de faptul acesta şi am reuşit să facem o primă repriză foarte bună, în care am marcat două goluri şi am avut mai multe situaţii bune de poartă. În a doua repriză, din păcate, fără să le cer băieţilor asta, am cedat teren, au reuşit pandurii să reintre în joc prin acel gol, dar până la sfârşit tabela nu s-a mai schimbat. Cele trei puncte sunt foarte importante pentru că vrem, în primul rând să ne salvăm de la retrogradare, iar apoi, în plan secund, să ne clasăm cât mai sus”.
Pandurii Târgu Jiu – Metaloglobus Bucureşti: 1-2 (0-2)
Stadion: Municipal – sintetic (Târgu Jiu)
Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Asistenţi: Călin Cimponeriu (Lugoj) şi Alina Mihoc (Arad).
Pandurii: Mih. Cotolan – Brînzan (cpt.), Konate, Draca, Raiciu (`51, Blejdea), Al. Vasilescu, Tudoran (`88, Şendroiu), D. Pîrvulescu, Skoric (`78, Cenaj), Vodă, Nsiah. Rezerve: Al. Opriţa -Nic. Cotolan, P. Popescu, Almic. Antrenor: Dorian Gugu
Metaloglobus: Rob. Geantă – C-tin. Costache, Buzea, Caramalău (cpt.), Sava, Mino Sota, Potecea, Val. Andrei (`85, Culda), Ov. Herea, V. Vlad (`68, Riza), Şt. Niculae (`76,Bg. Panait)Rezerve: Anca-Trip – Negotei, Gafaru, Ghenovici. Antrenor: Cristian Popovici
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here