Se pregătește o nouă inspecție pe Transalpina

683

După ce, în urmă cu câteva zile, Transalpina a fost inspectată inclusiv de către prefectul de Gorj, Secţia de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu anunță că, în această săptămână, va face, alături de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, noi verificări pe Drumul Regelui. Se dorește ca circulația rutieră să fie reluată pe acest tronson la începutul lunii viitoare.

Transalpina – cea mai înaltă și cea mai frumoasă şosea din România – are şanse să fie redeschisă în jurul datei de 1 mai, sau chiar înainte de Paşte, ca urmare a condiţiilor meteorologice favorabile şi a creşterii temperaturilor. În cursul acestei săptămâni, o comisie se va deplasa la fața locului pentru a stabili dacă se poate sau nu să se intre cu utilajele de deszăpezire și să se îndepărteze zăpada depusă pe parcursul iernii. Vizita comisiei de verificare este programată pentru data 14 de aprilie, când se va inspecta carosabilul şi modul în care se prezintă şoseaua după sezonul de iarnă. Cu această ocazie vor fi stabilite atât data exactă de la care se va începe deszăpezirea pe întreg tronsonul de şosea aflat în administrarea Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, cât şi categoria de lucrări de reparaţii şi amenajare pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii bune.

Transalpina, mândria gorjenilor
„Drumul Regelui” sau Transalpina, conform denumirii oficiale, este şoseaua cea mai înaltă din România (DN 67 C). Aceasta urcă din Novaci (500 m), trece prin Rânca (1.579 m) şi atinge în Pasul Urdele altitudinea de 2.145 m, pentru a ajunge la Obârşia Lotrului (1.361 m) şi de acolo se continuă până la Sebeş. Odată devenită accesibilă, Transalpina este mândria autorităţilor locale, dar şi a tuturor gorjenilor. Iniţial, această şosea a fost construită şi pietruită de germani în timpul Primului Război Mondial, din raţiuni militare, dar a fost foarte puţin folosită. În Perioada Interbelică a fost reconstruită şi dată în folosinţă în 1935, când a fost inaugurată chiar de regele Carol al II-lea, de aici şi denumirea de „Drumul Regelui”.
Transalpina este parcursă pe traseul Sebeş – Şugag – Obârşia Lotrului – Rânca – Novaci într-un timp de aproximativ 3 – 4 ore.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.