Se pregăteşte inaugurarea centrului de permanenţă de la Tismana

90

medicdefamilieprogram_3_bÎn luna ianuarie 2012 se va inaugura cel de-al optulea centru de permanenţă din judeţul Gorj. Acesta este la Tismana şi este aproape gata de inaugurare. Autorităţile locale din Tismana s-au implicat serios în realizarea centrului de permanenţă, la ora actuală aşteptându-se doar aparatura pentru dotarea centrului.

Şapte centre de permanenţă funcţionează la ora actuală în judeţul Gorj. Acestea sunt în localităţile: Cătune, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Samarineşti, Turburea şi Prigoria. Din luna ianuarie 2012 va funcţiona un centru de permanenţă şi la Tismana. „Am vorbit cu domnul preşedinte de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj şi am dat drumul la documentaţie pentru punerea în funcţiune a centrului de permanenţă de la Tismana. Inaugurarea acestuia va fi în luna ianuarie”, a precizat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Un miliard, investit în centrul de permanenţă din Tismana

Autorităţile locale din Tismana şi-au dorit să aibă un centru de permanenţă modern şi au făcut tot ce era necesar pentru a-l pune în funcţiune. Investiţiile au ajuns la suma de un miliard de lei vechi, la ora actuală fiind aproape totul gata. „Eu am refăcut centrul, am achiziţionat mobilier nou şi acum aşteptăm doar să ne vină aparatura medicală de la Târgu-Mureş, pentru dotarea centrului. Aproape un miliard de lei vechi ne-a costat totul, dar merită investiţia. Inaugurarea centrului de permanenţă va fi făcută în luna ianuarie”, a precizat Costel Buzianu, primarul oraşului Tismana. Astfel, din luna ianuarie 2012, în oraşul Tismana va funcţiona un centru de permanenţă dotat la standarde europene. Potrivit normelor legale, în centrul de permanenţă se asigură asistenţă medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08:00-08:00, a doua zi.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here