Se lucrează la pista de atletism şi la hotelul de patru stele, de la Stadionul Municipal

395

Constructorii care se ocupă de extinderea şi modernizarea stadionului din Târgu-Jiu au demarat lucrările de amenajare a pistei de atletism.

Noua pistă va avea şase culoare şi astfel va putea fi omologată de Federaţia Internaţională de Atletism pentru organizarea de competiţii naţionale şi internaţionale. “Este încă un pas făcut şi tocmai de aceea am cerut să urmărim de-a lungul timpului fiecare investiţie în parte. Acum ne aflăm la Stadionul Municipal pentru a vedea începerea lucrărilor la pista de atletism. Această pistă se va reabilita, se va moderniza; pista de atletism se va mări cu încă un culoar, deci vor fi şase culoare de alergare şi nu numai pentru că această pistă va fi dotată cu tot ce înseamnă mobilier şi tot ce înseamnă dotări pentru ca disciplinele sportive care vor putea fi dezvoltate aici să fie unele cât mai intens solicitate şi aici aş putea spune că va fi vorba de cursa cu obstacole, aruncarea cu discul, aruncare cu ciocanul, va fi vorba de curse pentru toate celelalte discipline sportive din ramura atletism. Este importantă această pistă şi este importantă mărirea ei cu încă un culoar pentru ca Federaţia Internaţională de Atletism să avizeze şi să permită organizarea de competiţii naţionale şi internaţionale aici, la Târgu-Jiu.

Nu pot decât să îi felicit pe constructori care fac tot posibilul să se înscrie în grafic. În paralel cu toate aceste lucrări, facem tot posibilul să degajăm din partea exterioară a stadionului cât mai multe spaţii, zone, pe care să se înceapă deja amenajarea peisagistică în zona Stadionului Municipal. E firească şi această amenajare, deoarece se va încadra în amenajarea întregii zone centrale şi, în acest fel, toată activitatea şi zona de promenadă şi odihnă care se desfăşoară în această perioadă în zona centrală să se desfăşoare şi în zona stadionului, pe exteriorul său”, a declarat primarul interimar al municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu.

În paralel, s-au derulat lucrări şi la construcţia care va reprezenta hotelul de patru stele din incinta arenei. Acesta urmează să fie dotat cu mobilierul aferent şi să fie programat în vederea recepţionării investiţiei. “Am făcut destul de mulţi paşi şi în ceea ce priveşte realizările din hotelul de patru stele care este în componenţa acestui obiectiv. Aici s-au terminat deja lucrările la tot ce înseamnă parte de instalaţii sanitare, termice, electrice, dotări necesare pentru ca hotelul să fie clasificat ca hotel de patru stele. Urmează şi aprovizionarea mobilierului şi cu aceasta, hotelul poate fi deja recepţionat în perioada care urmează. Se vede insistenţa cu care se lucrează şi pe montajul scaunelor în tribune, pe amenajarea zonelor VIP, celor destinate presei, celor pentru persoanele cu handicap pentru că proiectul este unul foarte amplu şi ne bucură acest lucru”, a precizat edilul de la Târgu-Jiu.
Municipalitatea a primit asigurări din partea şefilor de şantier că lucrările la noul Stadion Municipal vor fi încheiate la sfârşitul lunii iulie, când se va face şi o programare a recepţiei finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here