Se lucrează intens la deszăpezirea Transalpinei

271

De mai bine de o săptămână, reprezentanții Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu acționează pe DN 67 C – Transalpina pentru a îndepărta zăpada depusă pe parcursul iernii. În anumite zone stratul de zăpadă măsoară câțiva metri, însă drumarii sunt optimiști și încearcă să finalizeze cât mai curând acțiunea de curățare a Transalpinei.

Transalpina este şoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între oraşele Novaci, din judeţul Gorj, şi Sebeş, din judeţul Alba, fiind anual închis pe perioada iernii.

Tronsonul de drum cuprins între stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului a fost închis circulației publice, pe parcursul iernii. În mod normal, pe 31 martie ar fi trebuit să se reia circulația rutieră și pe această porțiune de drum, însă stratul de zăpadă depus pe parcursul iernii a îngreunat procesul de deszăpezire. “În anumite locuri autofreza de mare capacitate, ZIL, nu poate înainta din cauza zăpezii prea mari și tasate, se oprește ca într-un zid, și trebuie intrat cu vola să spargă, după care se aruncă zăpada”, a explicat Cristi Tudor, reprezentantul Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu. Până acum drumarii au trecut cu utilajele de kilometrul 38 şi s-a ajuns la zăpadă cu înălţimi de până la patru-cinci metri. Se va acționa în continuare cu utilajele până către kilometrul 42 şi de acolo se va introduce din nou autofreza.
De asemenea, reprezentanții SDN Târgu-Jiu confirmă faptul că se demarează și celelalte lucrări de reparaţii şi montaj parapeți, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță pe Transalpina.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here