Se lansează o noua finanţare – Programul “Femeia Manager!”

175

Guvernul României pune la bătaie un buget de 500.000 de lei, pentru un nou program de finanţare – “Femeia Manager!”. Prin acest proiect se urmăreşte stimularea şi sprijinirea demarării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate de către femei, prin facilitarea accesului acestora la finanţare.

Banii pot fi folosiţi numai pentru anumite tipuri de cheltuieli eligibile, respectiv: achiziţionarea de echipamente tehnologice – maşini, utilaje şi instalaţii de lucru (inclusiv software-ul aferent), aparate şi instalaţii de măsurare, control şi reglare necesare desfăşurării activităţilor pentru care se solicita finanţare, exclusiv jocuri de noroc mecanice, electrice, electronice, mese de biliard, instrumente şi automate muzicale. De asemenea pot fi dezvoltate investiţii în active necorporale referitoare la brevete, licenţe, mărci comerciale şi alte drepturi şi active similare (francize), etichetare ecologică, software pentru comerţul on-line, software-uri necesare desfăşurării activităţii pentru care se solicita finanţare.

Femeia la putere
Se pot achiziţiona echipamente IT, tehnică de calcul, mijloace de transport marfă în stricta legătură cu activitatea pe care s-a accesat programul. Se va realiza un site pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate. Consultanţa pentru întocmirea documentaţiei în vederea obţinerii finanţării în cadrul programului este de 10% din valoarea eligibilă.
Beneficiarii eligibili: microîntreprinderi, pentru care cel puţin unul dintre asociaţi, femeie ce deţine peste 50 la sută din părţile sociale ale firmei, persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale al căror reprezentant este o femeie. Valoarea maximă a finanţării acordate, maximum 90 la sută din totalul cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 41.500 de lei.
Termen de depunere: 26 iulie 2013.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here