Se joacă! Gilortul, la primul succes din play-off

1447

Gilortul Târgu Cărbunești nu renunță la barajul de promovare în liga secundă. Trupa gorjeană a obținut cea dintâi victorie din play-off-ul Seriei 7, 3-2 cu ACSO Filiași. Au fost nevoie de patru meciuri pentru primul succes al elevilor lui Mario Găman și Bobi Staicu din această fază. Gazdele au făcut ce au vrut în prima repriză a jocului de pe ,,Cristinel Răducan”. O ,,dublă” a lui Săulescu și un penalti transformat de Costi Roncea păreau că au stabilit soarta punctelor după nici o jumătate de oră. Gorjenii s-au văzut ,,cu sacii-n căruță” prea devreme, iar trupa lui Victor Naicu a revenit în meci în numai 7 minute. Calu și Baidoo au dat două goluri în startul părții secunde, iar vizitatorii au căutat cu disperare egalarea. Din fericire, s-au lovit și de intervențiile providențiale ale lui Oprița, care s-a asigurat că punctele rămân la Târgu Cărbunești. Ultima ocazie a meciului a fost irosită de Ciutică, al cărui balon a fost respins de pe linia porții de Calu. Succesul i-a dus pe amfitrioni la patru puncte de locul doi, ocupat chiar de doljeni. În aceeași serie, Deva a suferit prima înfrângere a sezonului, fiind depășită de Viitorul Şimian. Mehedințenii vin pe 28 aprilie la Cărbunești, pentru meciul din etapa a 5-a.

Gilortul – ACSO Filiași 3-2 (3-0)
Au marcat: Dragoș Săulescu (13′, 22′), Constantin Roncea (29′ – penalty)/Cosmin Calu (47′), Moses Baidoo (52′).
Cartonașe galbene: Oprița/Armășelu, Baidoo, Constantinescu, Eshun.
Gilortul: Oprița – Bărănescu, Gheorghe, Istudor, Marina (66′ Dogaru) – Oprișa (cpt), Ciutică – Săulescu (87′ Siewe), Dănăricu, Bucur (72′ Marica) – Roncea (66′ Avrămescu). Rezerve neutilizate: Iuțalîm – Almăjanu, Brujan, Lazăr. Antrenori: Mario Găman, Boby Staicu.
ACSO Filiași: Enache – Voinescu, Stăiculescu, Calu (cpt), Scuturoiu – Rogoveanu, Armășelu (46′ Eshun), Udrea, Călin (46′ Militaru) – Baidoo, Fotescu (73′ Crețu). Rezerve neutilizate: Constantinescu – Paliu, Boldu, Rovența. Antrenor: Victor Naicu.

Liga 3, Play-Off – Meciurile Etapei 4
CS Gilortul Târgu Cărbuneşti 3 – 2 ACSO Filiaşi
ACS Viitorul Şimian 2 – 1 CSM Deva
Cătălin Pasăre