Se joacă 1 solist!

257

Pandurii n-au voie să calce strâmb în fața Concordiei dacă vor să nu-și pericliteze dramatic șansele de a încheia sezonul pe un loc de cupe europene. Pustai e obligat să joace totul pe cartea victoriei.

Pandurii și-a făcut un obicei din a încărca poarta Concordiei, în două rânduri, inclusiv la ultima întâlnire, echipa gorjeană marcând de cinci ori. În tur, la Chiajna, Pandurii își demonstra maturitatea căpătată în Europa și învingea sec, cu 5-1, chiar dacă jocul trupei lui Pustai nu a fost unul pe măsura scorului. Lucrurile s-au schimbat de atunci, Pandurii nu mai are pe teren pe doi dintre marcatorii de atunci, Eric și Matulevicius, primul plecat, al doilea accidentat, iar lipsa lor se simte dur pe linia golurilor marcate în 2014. Pandurii a uitat drumul spre gol, iar Pustai trebuie să reinventeze atacul echipei sale pentru a putea aduce victoriile la Târgu Jiu.

Pandurii, în progres
Cristi Pustai nu vede o criză în jocul echipei sale, chiar dacă recunoaște că se află în acest moment într-un oarecare deficit de puncte față de ceea ce-și propusese la startul mini-returului. „Aşa ar fi normal, să reuşim să obţinem o victorie. Să începem o revenire. La Astra am jucat ceva mai bine 60 de minute, dar din păcate am primit primul gol şi apoi am luat golul doi. E timpul să facem prima victorie. Eu sunt primul care cred în şansa noastră şi cred că ne vom atinge obiectivul. Trecem printr-o perioadă mai grea. E important să câştigăm luni pentru a ne descătuşa”, a declarat tehnicianul Pandurilor înaintea întâlnirii cu Concordia Chiajna, o echipă care nici ea nu a cunoscut gustul victoriei în 2014.

Șumi, pe banca Chiajnei
Chiar înaintea meciului cu Pandurii, Concordia și-a schimbat antrenorul, Ionuț Chirilă fiind înlocuit cu Marius Șumudică. Cristi Pustai nu s-a avântat să comenteze mutarea: „Vedem luni dacă e un avantaj sau dezavantaj că au schimbat antrenorul”, a declarat antrenorul Pandurilor după anunțarea numelui celui care va sta pe banca oaspeților conducând echipa Concordiei la Târgu Jiu. Comentariile sunt optimiste însă în tabăra Concordiei, jucătorii primindu-l cu brațele deschise pe noul antrenor: „Viața de antrenor e ca cea de jucător, suntem tot timpul cu bagajele făcute. Dacă noi vom face un joc bun și domnul Șumi a venit cu poftă de joc, sperăm să câștigăm cu Pandurii”, a spus portarul Râmniceanu, un goalkeeper care a stat ani buni la Târgu Jiu, fără însă a juca prentru prima echipă a Pandurilor în Liga 1. Mijlocașul Roșu consideră și el că echipa sa se poate impune la Târgu Jiu profitând de pasa proastă prin care gorjenii trec: „Putem lua puncte. Nici Târgu Jiu nu trece printr-o perioadă foarte bună. Avem mult de muncă”, a spus Roșu.

Apel la public
Dacă la prima reprezentație a Pandurilor din acest an pe teren propriu, vremea nefavorabilă a împiedicat suporterii să vină în număr mare în tribunele „Municipal”-ului, conducerea clubului gorjean speră ca la partida cu Concordia, trupa lui Pustai să aibă parte de cât mai mulți susținători. Pentru cei care doresc să vadă meciul de la peluze, conducerea Pandurilor anunță din nou gratuitate, în timp ce biletele pentru Tribuna 0, ce vor fi scoase la vânzare în această dimineață, de la ora 9, vor costa 10 lei.

Pandurii Târgu Jiu – Concordia Chiajna
Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, ora 21:00
Televizare: Digi Sport 1
Echipe probabile:
Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Mamele, Erico – Breeveld – Buleică, Nistor, Distefano, Nicoară – Giusti. Antrenor: Cristi Pustai.
Concordia: Râmniceanu – Dima, Leca, Melinte, Bambara – Onduku, Papasterianos, Purece, Roșu, Serediuc – Wellington. Antrenor: Marius Șumudică.
Cristi Constantinescu    

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here