Se întoarce roata! – “Duşmanul” Bălăşoiu decide soarta lui Manţog

133

IMG_6384Directorul Complexului Energetic Craiova, Constantin Bălăşoiu, va decide la sfârşitul acestei săptămâni care va fi sau dacă va mai avea viitor Ionel Manţog în cadrul Complexului Energetic(CE) Turceni.

Bălăşoiu va fi cel care va aproba organigrama realizată de managerul CE Turceni, Octavian Graure, care priveşte şi reducerea unor posturi semnificative de la vârful unităţii. Asta, în condiţiile în care, în urmă cu un an de zile, Manţog se opunea din răsputeri pentru numirea lui Bălăşoiu la cârma companiei Electra, atât pedelistul cât şi sindicalistul Marin Condescu dorindu-l pe funcţie, la acea vreme, pe directorul CET Govora, Mihai Bălan.

IMG_4250Conducerea Complexului Energetic Turceni s-a întâlnit ieri cu sindicaliştii pentru o nouă rundă de negocieri privind schimbarea organigramei în cadrul unităţii energetice. Dacă la ultimele negocieri cu administraţia, CE Turceni a stabilit alături de sindicalişti ca numărul de posturi de conducere să se reducă la 16, după întâlnirea de ieri, negocierile au stabilit ca peste 20 de posturi să fie scoase din noua organigramă.

Rămân doar 5 directori

Se vehiculează însă ca după şedinţa de Consiliu de Administraţie de vineri, numărul directorilor din unitatea energetică să se reducă la cinci, printre aceştia nemaifiind şi Ionel Manţog. Urmează însă ca o decizie în acest sens să se ia în Consiliul de Administraţie, un cuvânt important de spus avându-l, în acest caz, şi Constantin Bălăşoiu, directorul Complexului Energetic Craiova.

Directorul general al CE Turceni, Octavian Graure, a refuzat însă să ofere un răspuns la acest nivel, menţionând doar că trebuie să aşteptăm până vineri pentru a vedea ce directori rămân la conducerea complexului.

Efectele conspiraţiei

Dacă anul trecut prin aprilie, Ionel Manţog, aflat atunci “pe val” decidea în negocieri subterane cu Marin Condescu, că Bălăşoiu nu e bun de director al companiei Electra, şi cei doi îl propuneau pe directorul CET Govora pentru această funcţie importantă, acum lucrurile s-au schimbat. Cel care are “pâinea şi cuţitul” este Bălăşoiu, considerat de mulţi drept duşmanul lui Manţog şi asta deoarece acesta a anunţat din timp că va reduce sfera de influenţă a fostului lider PDL Gorj la CE Turceni, fapt pe care l-a şi pus în practică, şi nu va permite aici niciun fel de “manţogării”.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here