Se întinde firul: Patronul firmei ce a efectuat, la Timişoara, deratizarea „morţii” este târgujian!

4366

Până acum un nume nu prea cunoscut publicului, târgujianul Ioan Sorin Buţă este de câteva zile figura centrală a tuturor jurnalelor de ştiri din ţară. Tânărul gorjean, administrator al societăţii Bistim Dera SRL, a folosit substanţe neconforme şi în cantităţi neadecvate la efectuarea unei dezinsecţii la un bloc de locuinţe de pe strada Mioriţa 8, din Timişoara. În urma acestei acţiuni, doi copii şi mama unuia dintre ei şi-au pierdut viaţa, iar zeci de persoane care locuiau în blocul cu pricina au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Sorin Buţă, unicul acţionar şi administrator al firmei Bistim Dera, a utilizat la deratizarea în blocul groazei din Timişoara substanţa ,,Delicia – GASTOXIN”, care are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială. Afaceristul este originar din Târgu-Jiu, iar în seara zilei de marţi magistraţii Tribunalului Timiş au decis arestarea sa pentru o perioadă de 30 de zile, asta după ce petrecuse în arest 24 de ore. Târgujianul este acuzat de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice.Acesta a efectuat operațiuni în mai multe imobile și la societăți comerciale din Timișoara folosind substanța toxică pe care a cumpărat-o la negru.
Firma Bistim Dera SRL are ca obiect de activitate nu doar dezinsecţie şi deratizare, ci şi operaţiuni de curăţenie în trenuri, autobuze, avioane, în cisterne rutiere şi maritime, curăţenie şi întreţinere piscine, curăţat de sticle, măturat de străzi şi îndepărtat zăpada. Sediul societăţii este într-un apartament de bloc din Timişoara, cu un singur asociat care e şi administrator, în persoana lui Ioan Sorin Buță. Societatea şi-a început activitatea în 2015, iar în anul 2018 a înregistrat un profit net de 19.000 de euro şi datorii de peste 1.000 de euro, în condiţiile în care cu un an înainte, datoriile firmei depăşeau 50.000 de lei.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus începerea urmăririi penale faţă de administratorul firmei Bistim Dera, Sorin Buţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de articolul 192, aliniatele 1 şi 3 din Codul Penal, vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 şi 4 din Codul Penal, şi trafic de produse sau substanţe toxice, prev. de art. 359 din Codul Penal. ,,În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că suspectul B.I.S., în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale cu sediul în Timişoara, a executat servicii de deratizare în imobilul respectiv, în baza unui contract încheiat în acest sens, activitate ce a avut loc în perioada 16 noiembrie 2019 – 18 noiembrie 2019. În cauză există indicii că, în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit ,,Delicia – GASTOXIN”, ce are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială”, a transmis Violeta Filip, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here