Se dădeau drept reprezentanţi ai TVR pentru a fura

300
Doi doljeni au fost reţinuţi pentru furt şi înşelăciune asupra mai multor gojeni. Pe unul dintre aceştia, N.M.L. de 26 de ani şi M.C.C., de 34 ani, l-au minţit că sunt din partea Televiziunii Române şi că au să îi dea un premiu.

Intrând în casă sub acest pretext, doljenii i-au sustras o sumă de bani. Acest lucru l-au făcut şi în casa altui gorjean, unde au pătruns tot prin înşelăciune, pretinzând că sunt angajaţii unei societăţi comerciale.

Sumele pe care cei doi doljeni au reuşit să le obţină, prin furt şi înşelăciune, de la cei doi gorjeni sunt de ordinul sutelor de lei. Pentru a fi siguri că nu vor avea probleme, tinerii, în vârstă de 26 şi 34 de ani, şi-au ales victime din rândul persoanelor în vârstă. Primul care şi-a dat seama că a fost înşelat a fost un bătrân în vârstă de 74 de ani, din Licurici. Pe acesta, doljenii l-au minţit că sunt angajaţi ai unei firme, intrând în casă sub acest pretext. Cei doi trebuiau să îi livreze bătrânului un pachet pentru care i-au tăiat o chitanţă fictivă pentru care bătrânul le-a dat suma de 70 de lei. În timp ce acesta le aducea banii, cei doi l-au mai uşurat şi de 400 de lei pe care i-au găsit în casă, profitând de neatenţia septuagenarului. După ce s-au văzut cu banii, aceştia s-au făcut nevăzuţi. Nu se mulţumiseră, însă, cu această sumă. Cei doi reuşiseră, anterior, să mai înşele şi o persoană din Jupâneşti căreia i-au spus că sunt de la Televiziunea Română şi că i-au adus un premiu. „Partea vătămată a primit de la cei doi o pungă din plastic ce conţinea două cutii, în care aceştia susţineau că sunt cadouri în valoare de 4.000 lei, după care suspecţii i-au solicitat bărbatului cuponul de pensie pentru prezentarea în emisiune, cerându-i, totodată, să achite suma de 28 lei, reprezentând taxe de curierat. Suspecţii, profitând de neatenţia bărbatului, i-au sustras din locuinţă suma de 54 lei, după care au plecat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj, Daniel Tică.
D.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here