Se dă liber la furat în CEO! – Serviciile Financiar-Contabilitate, desfiinţate din 1 decembrie

192

Începând de luna viitoare, unităţile miniere şi sucursalele energetice ale CEO nu vor mai avea contabili-şefi. Asta o dată cu desfiinţarea Serviciilor Financiar-Contabilitate, la unităţi urmând să mai rămână doar câte patru economişti, unul devenind şef al nou creatului Serviciu Stocuri şi Patrimoniu. În lipsa angajaţilor care formează serviciul ce va fi desfiinţat în trei săptămâni, angajaţii urmând să fie trimişi în producţie, nu se ştie cine va aplica legea controlului financiar preventiv, care pune acum stavilă la consumurile făcute aiurea şi la înstrăinarea ilegală a bunurilor CEO. Nu se cunoaşte, de asemenea, cum va fi controlat furtul fără contabilii şefi, deoarece la unităţile care nu au avut până acum specialişti de asemenea natură s-au dat tunuri imense, încă nerecuperate de societatea de stat. Este cazul motorinei de la fosta Bază de Aprovizionare Rovinari şi a celei constatate la Sucursala Turceni a CEO, gestionara de aici spânzurându-se.

Potrivit unei adrese transmise marţi la subunităţile CEO, din partea Serviciului de Resurse Umane a structurii, avizată de directorul economic Daniel Pităroiu, acuzat anterior de implicare în “găurile” date la SE Turceni, în cazul motorinei şi a fierului vechi, începând de la 1 decembrie dispar Serviciile de Resurse Umane, Serviciile Financiar-Contabile şi contabili-şefi. Documentul a alertat în jur de 30 de salariaţi ai CEO, care rămân fără obiectul muncii, pentru ei conducerea structurii negăsind soluţii. Cu siguranţă, oamenii vor fi trimişi în producţie pe diferite posturi chiar şi de simplii muncitori, cine nu va respecta ofertele putând să se aleagă cu desfacerea contractului individual de muncă.

Restructurări cu iz politic
Cei vizaţi de schimbările aplicabile peste nici trei săptămâni încearcă să-şi explice motivele pe care oficialii din CEO le-ar fi luat în calcul pentru a reduce atâtea posturi din minerit şi energie. Unii vorbesc de măsuri politice “staliniste”, alţii de faptul că managerul Laurenţiu Ciurel nu s-ar gândi decât la pierderea privilegiilor din contractul de mandat în timp ce alţii, puţini la număr, vorbesc despre începutul unui dezastru privind salariaţii din CEO, totul pe baza lipsei de vânzări cu care se confruntă unitatea.
Sindicatele au tolerat însă decizia în cauză, deşi se vorbeşte de revolte în rândul salariaţilor CEO, şocaţi de măsurile care se iau la final de an.

“S-a furat şi cu contabili, cum se va fura însă fără”!
La Baza de Aprovizionare Rovinari, la momentul furtului de motorină în 2010, directorul SNLO, Daniel Burlan, desfiinţase postul de contabil-şef. În lipsa acestei funcţii au dispărut 200 tone de motorină.
La Turceni, situaţia a fost oarecum similară, Daniel Pităroiu fiind la momentul respectiv contabil-şef. Furtul în cauză, ca şi cel de fier vechi, fiind, într-un mod inexplicabil, tolerat până acum.
La fel s-a întâmplat şi la fosta Bază de Aprovizionare Motru, unde a fost condamnată casiera. Ce se va întâmpla însă fără ca aceste posturi să mai existe, se întreabă cei vizaţi de noile măsuri de la vârful CEO, care sunt convinşi că de pe 1 decembrie furturile sunt la liber în Complexul Energetic Oltenia.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here