Se complică lucrurile în marele dosar de înșelăciune pentru inculpata Simona Mărgăian! Procurorul schimbă încadrarea juridică și prelungește controlul judiciar

8713

La audierea de miercuri de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, la cerința procurorului de caz Andrei Cristian Onescu, s-au prezentat avocații ambelor părți, adică a italianului Francesco Thiela și a Simonei Mărgăian, dar și inculpata căreia, ieri, îi expira controlul judiciar, primit în urmă cu 60 de zile. Simona Mărgăian a refuzat să facă alte declarații, în fața procurorului, în această cauză penală unică în România, în ceea ce privește valoarea prejudiciului solicitat de italianul de 73 de ani, dar și modul de operare al tinerei din Gorj, dar procurorul a decis prelungirea controlului judiciar. Mai mult, Onescu a decis schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care este cercetată blonda din Scoarța, din înșelăciune în ,,în înșelăciune în formă continuată.” Nu mai este un secret faptul că, Francesco Thiela nu ar fi singura victimă a înșelăciunii exercitate de Simona Mărgaian, în Italia mai existând încă o persoană care s-a declarat înșelată, fapt anchetat deja în Peninsulă.

Cercetările în dosarul de înșelăciune, care a zguduit România, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, duc spre o nouă pistă, fapt care complică, cel puțin juridic, situația inculpatei Simona Mărgăian.
Acesteia nu numai că i s-a prelungit, miercuri, controlul judiciar, dar procurorul Onescu a dovedit că deține probe potrivit cărora a și schimbat încadrarea juridică a faptei în înșelăciune în formă continuată.

De patru ori NU
Trebuie menționat, de asemenea, că inculpata Simona Mărgăian a încercat pe 1 martie, pentru a patra oară, să scape de sechestrul pus pe averea sa de anchetatori, dar pentru a patra oară cererea sa de contestare a măsurilor asigurătorii a fost respinsă. În paralel și mama Simonei, Cornelia Tiriplică, dar și soțul acesteia, Ion Mărgăian, au încercat și ei același lucru, dar și lor li s-au respins cererile la Tribunalul Gorj.
Reamintim că, în afara unor sume de bani în conturi, Simonei Mărgăian i s-a pus sechestru asigurător pe vila din Scoarța, pe două apartamente din Capitală și pe unul din Constanța, pe trei mașini aflate pe numele soțului acesteia. Anchetatorii au depistat și alte proprietăți, terenuri în Târgu-Jiu trecute pe numele tatălui inculpatei, și acestea fiind luate în vizor pentru sechestru.
Simona Mărgăian, acuzată că l-a escrocat sentimental pe Francesco Thiela, a contestat permanent, în spațiul public, faptul că s-ar face vinovată de acuzele pe care italianul i le aduce în plângerea sa penală. Thiela spune însă contrariul și este dispus să continue lupta și în eventualitatea unui deces al acestuia, lăsând un testament în acest sens.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here