Se cere sprijinul deputatului Weber pentru problema Căminului de Bătrâni Novaci

186

Sindicatul Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj cere sprijin parlamentar pentru soluţionarea problemei salariaţilor de la Căminul de Bătrâni Novaci. Sorin Torop, preşedintele acestui sindicat i-a transmis deputatului Mihai Weber o scrisoare deschisă prin care îi aduce la cunoştinţă situaţia “Serviciului de Asistenţă Socială a Persoanelor Vârstnice Novaci” cu rugămintea de a întreprinde toate demersurile necesare pentru clarificarea situaţiei şi intrarea în normalitate.

Serviciul de Asistenţă Socială a Persoanelor Vârstnice Novaci a fost înfiinţat în anul 2005 de către Consiliul Local Novaci, prin intermediul Programului de finanţare PHARE, sub titulatura de “Centrul pentru persoane vârstnice fără suport financiar şi social” Novaci. În anul 2009 s-a reorganizat din punct de vedere juridic. Astfel în data de 5 aprilie 2009 a fost desfiinţat şi reînfiinţat în data de 6 aprilie 2009 sub denumirea “Serviciul de Asistenţă Socială a Persoanelor Vârstnice Novaci”, titulatură sub care fiinţează şi acum. În prezent serviciul are personalitate juridică fără a fi ordonator principal sau terţiar de credite ca furnizor de servicii sociale fiind încadrat ca „centru rezidenţial” pentru persoane vârstnice.
La ora actuală, la acest cămin sunt 27 de beneficiari: 26 din judeţul Gorj şi unul din municipiul Bucureşti. Provenienţa beneficiarilor este următoare: 6 din Novaci, 5 din municipiul Târgu-Jiu, 2 din Târgu-Cărbuneşti, 2 din Crasna, 2 din Bumbeşti-Jiu, 2 din Bărbăteşti, 1 din Bengeşti-Ciocadia, 1 din Roşia de Amaradia, 1 din Plopşoru, 1 din Polovragi, 1 din Tg-Logreşti, 1 din Motru, 1 din Săcelu, 1 din Bucureşti. 18 din cei 27 de beneficiari au nevoie de pampers. De aceşti bătrâni de ocupă 21 de angajaţi. Lunar, costul mediu de întreţinere pe beneficiar (materiale şi salariale) este 1.800 lei; 48.600lei este costul total pentru cei 27 beneficiari (materiale şi salariale), pe lună;anual, 576.000lei este cost total pentru 27 beneficiari. Căminul încasează, lunar 19.384 lei de la beneficiari, iar 29.216 lei subvenţie pe lună este suma care ar trebui achitată de Consiliul Local Novaci.

Weber, informat în privinţa problemelor Căminului Novaci
Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj i-a transmis deputatului Mihai Weber o scrisoare deschisă prin care îi aduce la cunoştinţă situaţia “Serviciului de Asistenţă Socială a Persoanelor Vârstnice Novaci” cu rugămintea de a întreprinde toate demersurile necesare pentru clarificarea situaţiei şi intrarea în normalitate. „Problemele cu care se confruntă unitatea sunt: 3 luni întârzieri salariale; 150.000 lei datorii la furnizori; lipsă Autorizaţia PSI (pompieri), datorită faptului că acoperişul Serviciului nu este ignifugat; Serviciul nu este acreditat de către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială pentru că lipseşte Autorizaţia PSI”, menţionează Torop.
Din acest motiv, sindicalistul Sorin Torop îi propune deputatului Mihai Weber următoarele: „transformarea în Centru Rezidenţial de sine stătător cu personalitate juridică şi ordonator principal de credite; subvenţia să fie primită de la cele 14 localităţi din care provin beneficiarii; sau aceasta să fie împărţită: 50% să provină de la Consiliul Judeţean Gorj şi 50 % de la localităţile de provenienţă ale beneficiarilor”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here