Se caută teren pentru mutarea Coleusului

146

Primăria Municipiului Târgu-Jiu doreşte să achiziţioneze un teren în vederea schimbării locaţiei Târgului de comercializare haine second hand. Terenul pe care se află acum Coleusul nu aparţine municipalităţii. Noua achiziţie se impune pentru a putea fi asigurate condiţii optime în vederea desfăşurării activităţii specifice acestui târg.

În scopul implementării programului de incluziune socială a comunităţii de etnie romă, Primăria Municipiului Târgu-Jiu a derulat o serie de acţiuni privind facilitarea accesului acestei minorităţi la serviciile sociale, de sănătate publică, învăţământ şi aşa mai departe. De asemenea, în vederea eliminării riscului manifestării unor comportamente deviante, s-a urmărit îmbunătăţirea situaţiei acestei minorităţi şi prin implicarea în activităţi economice. Astfel se justifică şi funcţionarea Târgului de haine second hand, activitate gestioantă de Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu, prin Direcţia Publică de Patrimoniu.

Coleusul necesită modernizare
În concordanţă cu legislaţia în vigoare, motivat de necesitatea asigurării condiţiilor minimale cerute pentru desfăşurarea unor astfel de activităţi, Primăria Municipiului Târgu-Jiu a închiriat spaţiul de pe strada Ciocârlău. Nivelul ridicat al chiriei şi imposibilitatea asigurării în zonă a utilităţilor necesare organizării şi desfăşurării activităţii de comercializare produse second hand, conduc la necesitatea schimbării locaţiei Târgului şi în consecinţă la achiziţionarea şi amenajarea corespunzătoare a unui teren, cu acces facil la utilităţile specifice. „Terenul unde funcţionează acum acest târg nu ne aparţine nouă, ci societăţii COMBGORJ. Suprafaţa este de peste 10.000 de metri pătraţi, iar cheltuielile de chirie lunare se ridică la 200 milioane lei vechi fără celelalte utilităţi. Sunt trei angajaţi la respectivul serviciu. Aşa cum am specificat în programul de investiţii pe acest an, avem prevăzută modernizare târgului de haine vechi, ceea ce se poate realiza numai în spaţii aparţinând Consiliului Local. Am dat anunţuri publicitare pentru primirea ofertelor; acestea vor fi centralizate la primărie – Serviciul Licitaţii, va avea loc licitaţia şi se va adjudeca o suprafaţă de teren la jumătatea celei existente. Modernizarea constă în noua sistematizare şi asigurare de utilităţi din cadrul târgului, fiind o activitate de interes public, un serviciu public pe care nu-l putem desfiinţa pentru că este legat de aspectul social şi alte considerente de natură economică”, a explicat Constantin Fârţă, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here