Se caută soluţii pentru Psihiatria de la Turceni

149

SPITAL ORAS TURCENIAdresabilitatea tot mai mare pentru secţia Psihiatrie de la Spitalul Orăşenesc Turceni este un motiv de îngrijorare pentru conducerea unităţii sanitare, dar şi pentru autorităţi. De aceea, la ora actuală se caută soluţii pentru rezolvarea acestei probleme.

 

Secţia de Psihiatrie Cronici din cadrul Spitalului Orăşenesc Turceni are o capacitate de 100 de paturi. În ciuda acestui număr mare de locuri pentru bolnavii cu afecţiuni psihiatrice, secţia de la Turceni este mereu supra-aglomerată. Această situaţie se datorează şi faptului că Spitalul Orăşenesc Turceni este singurul din zonă care are competenţe în tratarea bolnavilor psihici cronici. Conducerea unităţii a încercat să rezolve această problemă, dar până în prezent nu s-a reuşit găsirea unei soluţii.

Prefectul se implică în găsirea de soluţii

Reprezentantul Guvernului în judeţul nostru cunoaşte situaţia de la Spitalul Orăşenesc Turceni şi se implică în găsirea celei mai bune soluţii pentru rezolvarea acestei probleme. „Dacă o vom prelua de acolo, dacă nu vom găsi deschiderea să investim în Turceni, să punem Psihiatria la punct acolo, vom găsi o soluţie împreună cu Consiliul Judeţean, pentru că altă variantă nu există, în subordinea altei instituţii. (…) Ori o vom prelua de acolo şi o vom muta într-o altă locaţie, şi se discuta într-un timp de Pojogeni, dar nu ştiu dacă este cea mai fericită opţiune, ori să rămână pe loc acolo, la Turceni, şi să investim un milion de euro să o punem la punct”, a declarat Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj.

Deşi autorităţile se implică şi caută să rezolve problema de la spitalul din Turceni, până la identificarea soluţiilor şi punerea lor în practică, tot conducerea unităţii trebuie să se descurce cum poate. Managerul Spitalului Orăşenesc Turceni este nevoit să facă faţă cheltuielilor cu pacienţii internaţi peste capacitatea secţiei de Psihiatrie, cărora trebuie să le asigure hrană şi medicamentaţie. Acest lucru este foarte dificil de realizat, cu atât mai mult cu cât perioada de criză a afectat profund sistemul şi, implicit, această unitate spitalicească.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here