Se caută poliţişti, jandarmi şi pompieri

227

Tinerii gorjeni care visează să devină poliţişti, jandarmi sau pompieri îşi pot încerca acum norocul la una dintre instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj informează faptul că s-a deschis programul de recrutare, sesiunea 2013, privind admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi pentru instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii, care şcolarizează pentru nevoile M.A.I, pe locurile alocate. La Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti sunt disponibile 53 de locuri (dintre care 5 pentru minorităţi) la specializarea „Drept” şi 185 de locuri (dintre care 10 pentru minorităţi) la specializarea „Ordine şi Siguranţă Publică”. Viitorii oameni ai legii mai pot opta pentru unul dintre 313 locuri (6 locuri pentru rromi, 9 locuri pentru alte minorităţi) disponibile la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina sau pentru unul dintre cele 160 de locuri (6 locuri pentru rromi, 9 locuri pentru alte minorităţi) disponibile la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj–Napoca. IPJ Gorj recrutează candidaţi şi pentru instituţiile de învăţământ ale MApN: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu (25 de locuri), Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Braşov (10 locuri), Academia Tehnică Militară (70 de locuri), Institutul Medico – Militar (25 de locuri), Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” (10 locuri), Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti (62 de locuri), Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Boboc (27 de locuri) şi Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale Amiral Ion Murgescu (8 locuri). Înscrierea candidaţilor pentru admiterea în învăţământul superior, atât în instituţiile MAI, cât şi M.Ap.N. şi S.R.I., a debutat ieri şi se încheie la data de 14 iunie. Termenul limită de depunere a dosarelor, în volum complet, pentru admiterea în aceste instituţii de învăţământ este 21.06.2013. În ceea ce priveşte înscrierea candidaţilor pentru admiterea în şcolile postliceale ale M.A.I. şi M.Ap.N., aceasta are loc în perioada 03.06-02.08.2013, iar termenul limită de depunere a dosarelor, în volum complet, este 09.08.2013. Precizările privind condiţiile legale, criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor, desfăşurarea probelor şi graficul de concurs sunt postate pe site-ul IPJ Gorj, http://gj.politiaromana.ro/, la secţiunea Admitere 2013. Detalii suplimentare se pot obţine la sediul IPJ Gorj, Serviciul Resurse Umane, în zilele planificate pentru activităţi de recrutare, sau la numerele de telefon 0253/207713 şi 0253/207710.

167 de locuri pentru viitorii jandarmi
Şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj recrutează candidaţi. Pentru sesiunea de admitere 2013 în instituţiile de învăţământ ale MAI, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate în vederea scoaterii la concurs un număr de 167 locuri, după cum urmează: Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – 55 locuri la zi, fără discriminare (din care 48 locuri pentru învăţământul cu frecvenţă, 1 loc pentru romi, 1 loc pentru alte minorităţi şi 5 locuri pentru învăţământul cu frecvenţă redusă); Şcoala militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – 60 locuri fără discriminare (din care 1 loc pentru rromi); Şcoala militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – 50 locuri fără discriminare. Relaţii suplimentare se pot obţine de la sediul I.J.J. Gorj, Târgu-Jiu, Str. Calea Bucureşti nr. 9 H, zilnic,între orele 12:00- 20:00, sau accesând pagina de internet a IJJ Gorj – www.jandarmeriagorj.ro.

160 de locuri pentru pompieri
Cei care vor să devină pompieri au la dispoziţie 35 locuri la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Pompieri, şi 125 de locuri la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu”. Pentru cei interesaţi cererile de participare/înscriere la concursurile de admitere se primesc până la data de 19 iunie, pentru Facultatea de Pompieri, respectiv 6 august, pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti. Condiţiile de înscriere, conţinutul dosarului de recrutare şi tematica de concurs pot fi consultate pe site-ul ISU Gorj la adresa: www.isugorj.ro – link „Cariera”, sau la Biroul Resurse Umane din cadrul ISU Gorj, strada Calea Bucureşti nr. J, municipiul Târgu-Jiu.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here