Se caută experți electorali. Cu cât vor fi plătiți

991

Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, lansează un apel către cetățenii români interesați să se implice în alegerile prezidențiale din acest an, recomandându-le să se alăture echipei AEP în calitate de experți electorali.
„Odată intrați în Corpul experților electorali, cetățenii au șansa de a participa la tragerile la sorți pentru toate alegerile și, din poziția lor de președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare sau de locțiitori ai acestora, au posibilitatea de a contribui nemijlocit la derularea unor procese electorale corecte și transparente”, afirmă Buică.
AEP va desemna, prin tragere la sorți, până cel târziu la data de 27 octombrie, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora pentru alegerea președintelui României din 10 noiembrie 2019.
În perioada funcționării birourilor electorale ale secțiilor de votare ce se vor constitui pentru alegerea președintelui României, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora vor primi pentru fiecare zi de activitate o indemnizație de 190 de lei (pentru maximum 5 zile în primul tur și 3 zile în turul al doilea).
Persoanele interesate să acceadă în Corpul experților electorali pot trimite cereri de admitere, însoțite de copii ale actelor de identitate și copii ale documentelor care atestă studiile, la adresa de email expert@roaep.ro sau la structurile teritoriale ale AEP.
Cei care nu mai doresc să facă parte din Corpul experților electorali trebuie să solicite în scris Autorității Electorale Permanente retragerea din Corpul experților electorali, în cel mult 5 zile de la data începerii perioadei electorale, printr-o cerere însoțită de copia actului de identitate.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here