Se caută criminalii în dosarul nevinovatului Igeanu

341

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a redeschis urmărirea penală față de trei bărbați acuzați de omor într-un dosar în care un tânăr trimis inițial în judecată și care a stat nouă luni în arest preventiv a fost găsit nevinovat de Înalta Curte de Casație și Justiție. Faimoasa crimă de la Roșia de Amaradia din iunie 2010 nu are nici până în prezent o rezolvare și e greu de crezut că după atâta timp probele strânse în dosarul inițial vor putea să-i conducă pe anchetatori spre o nouă pistă, care să ducă la prinderea adevăratului sau adevăraților făptași.
Decizia de redeschidere a urmăririi penale a fost confirmată, conform noilor prevederi din Codul Penal, și de Tribunalul Gorj. „Admite cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr. 337/II/2/14.02.2014 emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj şi confirmă redeschiderea urmăririi penale faţă de inculpaţii Albeanu Gheorghe, Ciobanu Claudiu – Mădălin şi Grecu Petre”, se arată într-o decizie de marți a Tribunalului Gorj.
Cei trei bărbați au fost reținuți inițial, în vara anului 2010, alături de Constantin Mihail Igeanu, cel mai în vârstă dintre aceștia, Gheorghe Albeanu, unchi al celorlalți trei, declarând că el l-ar fi ucis pe un localnic din comuna Roșia de Amaradia. Anchetatorii nu l-au crezut însă pe bătrân, iar după 24 de ore el și ceilalți doi nepoți ai săi au fost lăsați în libertate, Igeanu primind, în schimb, mandat de arestare pentru 29 de zile, care, ulterior, a fost prelungit pentru nouă luni.
În noiembrie 2012, Curtea de Apel Craiova l-a declarat pe acesta nevinovat, iar în noiembrie 2013 Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat verdictul,  achitându-l pe Igeanu de orice acuzație. Ulterior, tânărul de 22 de ani a anunțat prin avocatul său că solicită statului daune în cuantum de un milion de lei pentru perioada petrecută pe nedrept în spatele gratiilor.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here