Se caută constructor pentru reabilitarea termică a sediului Poliției Târgu-Jiu. Investiție de peste 15 milioane lei!

821

Buget de peste 15 milioane de lei pentru reabilitarea termică a sediului Poliției Municipale din Târgu-Jiu. Constructorul va fi desemnat la sfârșitul lunii viitoare, prin procedură simplificată. Proiectul privind „Îmbunătățirea izolației termice a anvelopei sediului Poliției Municipiului Târgu-Jiu” este finanțat din fonduri europene și presupune reducerea consumului anual de căldură prin măsuri de reabilitare termică, modernizarea instalațiilor electrice, de încălzire și climatizare și utilizarea surselor de energie regenerabilă.

Construită în anul 1982, clădirea Poliției Municipiului Târgu-Jiu va fi reabilitată termic cu peste 15 milioane de lei. Este vorba de corpurile de clădire C1 și C2 având funcțiunea de clădiri administrative și arhive.
Firma care va câștiga contractul va reface integral finisajele interioare, instalațiile sanitare, termice și electrice, dar se va ocupa și de anveloparea clădirii.
„Pentru creşterea capacităţii instituţionale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, s-au desfăşurat activităţi de monitorizare a liniilor de finanţare deschise şi de întocmire a proiectelor de finanţare în vederea accesării fondurilor europene, care să contribuie la dezvoltarea capacităţii instituţionale. În cadrul apelului de proiecte Programului Operațional Regional – Axa prioritară 3 a POR – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, în cursul anului 2019, a făcut demersuri pentru accesarea fondurilor nerambursabile pentru obiectivul «Îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii sediului Poliției Municipiului Tg. Jiu din cadrul I.P.J. Gorj»”, a anunțat IPJ Gorj, în primăvara anului trecut, după semnarea contractului de finanțare de către Ministerul Dezvoltării.
Firmele de construcții au termen până pe 20 octombrie să depună ofertele. Prețul ofertei contează în proporție de 95%, iar un procent de 5% se referă la perioadă de garanție acordată lucrării (exprimată în luni).
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here