Se caută 1.000 de voluntari în educaţia copiilor din centrele de plasament!

317

Programul educaţional Ajungem MARI lansează un nou apel la voluntariat către oamenii de bine care cred în educaţie şi într-un viitor mai bun pentru copiii din centrele de plasament! Copiii aflaţi în centrul de plasament din Târgu-Jiu vor avea astfel şansa să aibă alături oameni dornici să-i înveţe lucruri noi şi să participe la numeroase şedinţe de pregătire şcolară.

Prin trei ore pe săptămână voluntarii le pot oferi copiilor şansa de a învăţa matematica, de a trece examenul de Bacalaureat, de a iubi engleza, de a-şi cunoaşte oraşul sau de a vedea primul film la cinema. Proiectul ajută 2.000 de copii din Bucureşti, din Gorj şi alte 24 de judeţe şi are nevoie de încă 1.000 de noi voluntari implicaţi care să meargă săptămânal în centre de plasament în echipe de câte doi şi să le transmită copiilor cunoştinţele lor într-un mod atractiv. Ei pot susţine şedinţe de pregătire şcolară, ateliere creative sau de cultură generală, educaţie pentru sănătate sau educaţie civică. Pe lângă cursuri şi ateliere, voluntarii îi pot ajuta pe copii să descopere lumea din jur prin ieşiri educative în afara centrelor, la teatru, la film, în vizită la muzee sau în parcuri.
Se caută voluntari peste 16 ani, fără limită superioară de vârstă, care să îşi dorească să ajute şi să împărtăşească din cunoştinţele şi pasiunile lor. Voluntarii pot fi din toate domeniile pentru că nu e nevoie de experienţă de predare sau în lucrul cu copiii. Înainte de începerea activităţilor, ei participă la un training despre nevoile copiilor din centre şi metode de lucru, iar apoi sunt sprijiniţi pe parcurs.
Înscrierea pentru următorul modul de voluntariat (octombrie 2017 – martie 2018) se face până pe 19 iulie prin completarea unui formular online – https://goo.gl/SQie1A şi trimiterea CV-ului cu fotografie la adresa de e-mail menţionată în formular. Pentru organizarea trainingurilor în judeţul Gorj este necesar un număr de minim 30 de înscrieri, aşadar doritorii sunt rugaţi să transmită apelul colegilor şi prietenilor.
Programul educaţional Ajungem MARI al Asociaţiei Lindenfeld a demarat acum 3 ani şi a implicat până acum 4000 de voluntari pentru a sprijini 2000 de copii din Bucureşti şi alte 25 judeţe. Proiectul “Dă-ţi pasiunea mai departe” a fost desemnat în 2015 “Proiectul anului în educaţie” la Gala Naţională a Voluntarilor. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul Ajungem MARI îşi propune să reducă trauma instituţionalizării, a abandonului şi a separării de familie, să le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here