Se așteaptă stabilirea firmei care va face deszăpezirea

405

Până pe data de 15 noiembrie se va ști exact ce firmă se va ocupa, în această iarnă, de deszăpezirea drumurilor naționale ce tranzitează județul Gorj. A fost organizată o licitație, care este contestată. Între timp, în cazul în care este necesar să se intervină pe arterele rutiere, Secția Drumuri Naționale Târgu-Jiu va acționa cu utilajele pe care le are în dotare.

Secţia Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu nu are încă un operator autorizat pentru deszăpezirea tronsoanelor de drum pe care le are în administrare. Licitaţia pentru desemnarea firmei care va asigura serviciile de deszăpezire a drumurilor naţionale din judeţul Gorj este organizată la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri din Craiova. În cursă au intrat mai multe societăţi care deţin utilajele corespunzătoare. Potrivit reprezentanților SDN Târgu-Jiu, licitația este contestată, aceștia sperând ca situația să se rezolve până pe 15 noiembrie.
În ultimul sezon rece 2015-2016, de curăţarea drumurilor naţionale de gheaţă şi zăpadă s-a ocupat firma Gecor SRL. Bugetul alocat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România pentru Secţia de la Târgu Jiu a fost de 1,8 milioane de lei.
La ora actuală, SDN Târgu-Jiu dispune de 12 utilaje pentru deszăpezire, majoritatea fiind mobilizate pentru zona Rânca şi alte două localităţi cu probleme în perioada sezonului rece. În total, în anii trecuţi, pentru programul de deszăpezire a fost estimat un necesar de peste 60 de utilaje, de toate tipurile.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here