Se aşteaptă rectificarea bugetară pentru spitale

185

La începutul acestui an, pentru spitalele din judeţul nostru a fost alocată suma de 76.599.000 lei. Deşi suma primită de fiecare unitate este mai mică decât cea de anul trecut, la ora actuală managerii spitalelor încă reuşesc să se descurce. Totuşi, rectificarea bugetară este aşteptată de toată lumea. Ea va veni în luna august.

În 2011, bugetul alocat spitalelor din Gorj a fost de 855 miliarde lei vechi la contractare, iar la sfârşitul anului CJAS Gorj a mai primit o rectificare bugetară pentru unităţile spitaliceşti, în valoare de 7.561.000 lei. În acest an, pentru spitalele din judeţul nostru a venit suma de 76.599.000 lei. Pentru că banii primiţi în acest an au fost mai puţini comparativ cu anul trecut, administrarea lor a fost destul de dificilă. Totuşi, managerii au reuşit să îşi facă toate calculele necesare, astfel încât să se încadreze în buget. „Deocamdată ne descurcăm cu banii. Reuşim să dăm şi tichetele de masă şi salariile la timp”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.
Rectificarea bugetară pentru spitale trebuie să vină în partea a doua a lunii august sau la începutul lunii septembrie, cel mai târziu. Mai mult decât atât, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj speră să primească şi o suplimentare a bugetului pentru unităţile sanitare cu paturi, cu atât mai mult cu cât a fost aprobată şi redeschiderea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu. Cel mai probabil, CJAS Gorj va organiza o nouă perioadă de contractare, astfel încât şi acest spital să poată intra în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here