Se așteaptă o decizie a ICCJ! Salariații CEO, bulversați

3251

Curtea de Apel Craiova a sesizat ICCJ, în privința aplicării Legii 197/2021, privind perioada 2001-2021, mai exact, ,,modul de împărțire a punctelor de pensie la 25 de ani și nu la 35 de ani vechime, existând decizii diferite ale instanțelor. În acest caz, toate procesele, care îndeplinesc condițiile pentru a primi o soluție definitivă, sunt suspendate până la decizia ICCJ. Din cauza numeroaselor dosare pe rol, este nevoie de o manieră unitară de judecată, iar asta trebuie să decidă Înalta Curte”, anunță foști salariați din Dolj ai CEO care au dosarele de pensionare la Curtea de Apel Craiova.

Despre motivul sesizării Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la aplicarea Legii 197/2021 – această lege a pensionărilor în minerit și energie și care reglementează drepturile celor care au lucrat în producție minimum 25 de ani și au vârsta de peste 52 de ani, Vasile Tivig, fost sindicalist și unul dintre cei mai vocali protestatari împotriva Guvernului care a aplicat Legea 197/2021 abia după doi ani de la promulgare, a declarat că, ,,de fapt, sesizarea făcută de Curtea de Apel Craiova, se referă la plata sporului de 50 %, aferent Condițiilor Speciale de Muncă. Multiplicarea punctajului lunar… Sunt niște procese din 2022, după legea 74/2022”, a precizat acesta.
Cert este că Înalta Curte de Casație și Justiție a fost sesizată de Curtea de Apel Craiova, iar că dosarele din această instanță sunt în așteptarea unei soluții definitive după ce ICCJ va da o soluție. Salariații CE Oltenia și foști angajați sunt însă bulversați, neștiind încă cu ce indemnizație de pensie vor rămâne.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here