Se aşteaptă noi deblocări de posturi în sistemul sanitar

176

În luna mai au fost deblocate 500 de posturi pentru angajarea de personal medical în sistemul sanitar. Ministrul Sănătăţii aprecia că necesarul minim la nivel naţional este de 11.000 de posturi. Astfel, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj aşteaptă să fie deblocate şi alte posturi, deficitul de personal fiind destul de mare, chiar şi la nivelul DSP.

Cinci sute de posturi au fost deblocate în luna mai pentru angajări în sistemul sanitar. Dintre cele 500 posturi deblocate în luna mai, s-a stabilit ca 300 să fie repartizate spitalelor judeţene de urgenţă, spitalelor care asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi şi copii din municipiul Bucureşti, serviciilor de ambulanţă şi institutelor şi centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar. Astfel, spitalele din judeţul nostru au rămas tot cu posturi vacante, dar nedeblocate, singura posibilitate de a face angajări fiind regula de 1 angajat la 7 posturi vacante. În aceeaşi situaţie se regăseşte şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj. „La DSP Gorj avem deficit de personal. Ultima adresă primită de la Ministerul Sănătăţii, înregistrată în data de 12.04.2012, era post absolut necesar, post de medic specialist. Nevoia reală este mai mare şi în momentul în care se vor debloca alte posturi vom cere mai multe pentru a ne putea descurca activitatea în bune condiţii”, menţionează Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Boeriu: „Aşteptăm deblocarea treptată a posturilor”
Directorul DSP Gorj este de părere că promisiunile ministrului Sănătăţii se vor concretiza şi că vor mai fi deblocate şi alte posturi în sistemul sanitar. „Ministrul Sănătăţii, domnul Cepoi chiar a declarat, cu aproximativ o lună de zile în urmă că necesarul de posturi la nivel naţional este de 11.000. Dintre acestea au fost deblocate 500. Aşteptăm în continuare deblocarea treptată a posturilor, cu acordul Ministerului Finanţelor pentru a putea fi bugetate. Este nevoie de el, în unele cazuri fiind posturi absolut necesare. Noi aşteptăm ca posturile absolut necesare să fie ocupate de către actorii din Sănătate, fiind vorba nu doar de spitale, ci şi de serviciile de ambulanţă şi de direcţiile de sănătate publică”, explică Marius Boeriu, directorul executiv al DSP Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here