Se aşteaptă banii pentru centrele de permanenţă

139

Personalul medical care deserveşte centrele de permanenţă de pe raza judeţului nostru aşteaptă banii pentru activitatea derulată pe luna mai. Plăţile ar fi trebuit să fie făcute până pe 30 iunie, dar nu au fost bani suficienţi. Există informaţii conform cărora banii ar veni de la Ministerul Sănătăţii chiar în aceste zile.

La nivelul judeţului nostru sunt nu mai puţin de 14 centre de permanenţă active, la momentul actual. Acestea se află în localităţile: Cătunele, Samarineşti, Peştişani, Tismana, Bâlteni, Logreşti, Prigoria, Mătăsari, Crasna, Bumbeşti-Jiu, Turburea şi trei în Târgu-Jiu. În centrele de permanenţă asistenţa medicală este asigurată de către medicii de familie începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08:00-08:00, a doua zi.

Medicii îşi aşteaptă banii pentru luna mai
Cadrele medicale care îşi desfăşoară activitatea în centrele de permanenţă de pe raza judeţului nostru aşteaptă să primească întreaga sumă ce le revin pentru orele lucrate în luna mai. Pentru această lună s-a reuşit plata a aproape jumătate din suma totală, restul banilor fiind încă aşteptaţi; sunt promisiuni că ei ar veni de la Ministerul Sănătăţii chiar zilele acestea. „Banii pentru activitatea de la centrul de permanenţă încă nu au venit; îi aşteptăm şi sperăm să îi primim cât mai repede”, a declarat medicul Mihai Moisescu. Pentru medici contravaloarea unei ore lucrate în centrul de permanenţă este de 12,8 lei, iar pentru asistente este 8 lei. În plus, medicul coordonator mai primeşte 15% pentru activitatea de coordonare, iar dacă centrul de permanenţă este organizat în cadrul unui cabinet medical privat, medicul respectiv, care deţine cabinetul, primeşte încă 6,4 lei pe oră, pentru acoperirea cheltuielilor administrative.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here