Se ascut săbiile între Morega şi Ciurel

666

Acuze reciproce, fără margini, între conducerea Complexului Energetic Oltenia şi Dan Morega, şeful Institutului de Analiză, Investigaţii şi Politici Publice după ce, fostul deputat a criticat, într-o conferinţă de presă, unele aspecte din activitatea structurii de stat, care nu au rămas fără replică. Laurenţiu Ciurel, fost apropiat al lui Dan Morega, în vremea când era hăituit de conducerea portocalie a energiei gorjene, l-a acuzat pe acesta că ar fi vrut funcţii în CEO, pentru el şi familia sa. Mai mult, Ciurel l-a ameninţat pe Morega cu judecata pentru că i-a criticat actul managerial şi l-a acuzat, public, de abuz în serviciu, în timp ce, în replică, şeful IAIPP i-a cerut demisia managerului CE Oltenia, pentru că ar ascunde datele reale financiare ale companiei.

ciurelMorega îşi menţine acuzaţiile, spunând că nu se teme de ameninţările, voalate, ale lui Ciurel, în timp ce managerul CEO, într-un comunicat de presă contestă, punctual, toate acuzele legate de starea financiară a CEO, de preţul tonei de cărbune dar şi de ascunderea unor date oficiale pentru a arăta că unitatea este pe profit. Morega îi reaminteşte lui Ciurel că l-a făcut director la CE Rovinari şi îl acuză, în continuare, de ilegalităţi, negând că vreodată ar fi cerut funcţii în structura de conducere a CEO, pentru el sau familia sa. De asemenea, şeful IAIPP îl critică pe Ciurel că nu a avut curajul să-şi pună numele şi semnătura pe aşa-zisul drept la replică publicat pe site-ul companiei. Morega a sărit şi în apărarea presei, ameninţate de Directorat, cu judecata, reamintindu-le tuturor celor care sar la gâtul jurnaliştilor că există liber la exprimare.
Conflictul deschis dintre Morega şi Ciurel va rămâne astfel şi anul viitor, când, cu siguranţă, ambii îşi vor arunca săgeţi prin intermediul mass-media. Deocamdată, ambii s-au ameninţat cu judecata, niciunul nefiind pregătit să-şi îndulcească acuzele. Cel puţin, nu în acest an.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here