Se apropie sezonul de vânătoare!

468
directia-silvica-gorjDirecţia Silvică Gorj efectuează în această perioadă o serie de activităţi premergătoare sezonului de toamnă al vânătoarei. „Şi în acest an vor veni vânători străini, sperăm chiar şi din America. Aceştia vin în Gorj prin firme comisionare, cu care Regia Naţională a Pădurilor a semnat un contract în 2002”, ne-a declarat Ovidiu Cârstoc, şeful Direcţiei Silvice Gorj.
Conform acestuia se vor vâna cerbi, capre negre, fazani şi mistreţi. Numărul străinilor care aleg pădurile din judeţul Gorj ca loc de vânătoare s-a triplat în ultimii şase ani.

Cele mai valoroase trofee recoltate în Gorj până acum au fost un urs de 486 de puncte, care a costat 14.000 euro şi a fost împuşcat la Tismana în 2004 de un spaniol, şi un alt urs de 463 de puncte, care a fost împuşcat la Runcu în 2006 de un belgian.

Direcţia Silvică Târgu-Jiu administrează 15 fonduri de vânătoare. Suprafaţa totală este de 174.000 de hectare. Cota de recoltă pentru fiecare fond de vânătoare este stabilită în aşa fel încât nu este pusă în primejdie nicio specie de animale, sunt alese exemplarele mai bătrâne şi nu se împuşcă puii sau femelele.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here