Se amână startul la handbal?

950

Meciurile de handbal din Liga Florilor, Liga Zimbrilor și Final Four-ul Cupei României au şanse mici să se mai dispute în luna august. Din cauza numeroaselor infectări cu noul coronavirus, restricţiile impuse de guvern rămân în vigoare, iar practicanţii acestui sport amână revenirea în săli. Președintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a admis că incertitudinea planează asupra viitoarelor partide, dar spune că decizia de a reveni la antrenamente este binevenită.
„Într-un moment de anormalitate, să văd echipele pregătindu-se pe stadioane de fotbal, este o normalitate. Nu știu cât va mai dura această situație, mai avem aproape două săptămâni timp să luăm o decizie cu privire la desfășurarea competițiilor în luna august. Dacă echipele nu vor avea minim 10 zile, două săptămâni, de pregătire în sală în condiții de joc, nu vom avea aceste evenimente luna următoare. Nu știu dacă vor fi meciuri, este posibil să fie, posibil să nu fie. Noi am încercat prin tot ce am putut să-I stimulăm pe sportivi să-și continue activitatea pentru că, mai devreme sau mai târziu, pandemia se va termina și n-am vrea să vedem că anumite structuri se vor desființa și că sportivii se accidentează”, a declarat Dedu.

Bălăeţ: Meciurile nu se vor juca cu spectatori
Directorul de la CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeţ, crede că sezoanele în care sunt implicate echipele clubului gorjean vor demara la datele prevăzute. Fostul pandur a declarat totuşi că şansele ca sălile de sport să ,,beneficieze” de fani rămân mici.
,,La momentul acesta, din păcate, lucrurile nu stau bine. Din ce văd în presă, din ce urmăresc, nu cred, sincer, că se vor juca meciuri cu spectatori, chiar dacă sezonul va începe. Dacă vom juca, vor fi nişte restricţii foarte drastice. Îmi doresc din tot sufletul ca oamenii să înţeleagă şi să respecte anumite proceduri. Ne facem rău nouă înşine. Sper să scăpăm cât mai curând de această pandemie. Până la urmă, va trebui să trăim şi cu asta şi să ne vedem în continuare de viaţa noastră. Nu vom putea sta închişi în case ani de zile”, a declarat Bălăeţ.
Primele meciuri oficiale de handbal ale echipei CSM Târgu Jiu ar urma să se dispute în luna septembrie.

Primul turneu amical, organizat în sală
Până la meciurile oficiale, formaţia Potaissa Turda a organizat, în sală, primele amicale la handbal după o pauză de patru luni. Invitate au fost echipele Minaur Baia Mare și CSM Vaslui. Întrecerea s-a desfăşurat fără spectatori cu acordul Direcției de Sănătate Publică din Cluj. Toate cele trei participante au fost obligate să respecte un calendar de testare, obligatoriu test RT-PCR, cu 2 zile înainte de desfășurarea partidelor. Acest lucru a fost valabil și pentru arbitri. Rămâne de văzut dacă şi alte cluburi vor avea fondurile necesare pentru a îndeplini protocolul MTS.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here