Se afişează rezultatele la examenul de bacalaureat

170

Absolvenţii clasei a XII-a au scăpat de examenul de bacalaureat. Aceştia mai au de trecut un hop, afişarea rezultatelor. Rezultate ce vor fi afişate astăzi până la ora 12.00. După aceea se vor putea bucura la maxim de vacanţă sau cei care nu vor promova examenul se vor pune cu burta pe carte. Vor exista însă şi situaţii în care tinerii se simt nedreptăţiţi considerând că li s-au dat note prea mici, pentru asta vor avea la dispoziţie patru ore după afişarea rezultatelor, pentru a depune contestaţie.

Bacalaureatul 2013, sesiunea iunie-iulie, s-a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute cu probă la alegere a profilului. Candidaţii gorjeni şi nu numai vor afla, astăzi, rezultatele examenului de maturitate. Astfel, în funcţie de acestea vor şti dacă se înscriu la facultate sau aşteaptă sesiunea din august-septembrie.
Ministerul Educației a anunțat că va afișa rezultatele luni, 8 iulie, până la ora 12.00 la fiecare centru de examinare din Gorj, urmând ca mai apoi să fie afișate pe site-ul www.edu.ro și pe IȘJ GORJ.
După afișarea rezultatelor, candidații nemulțumiți de nota obținută au la dispoziție patru ore pentru a depune contestație, iar rezultatele finale se vor afișa pe date de 12 iulie după soluționarea contestațiilor.
Examenul de Bacalaureat din 2013 a început în 10 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice la limba și literatura română. A urmat apoi în perioada 12-14 iunie proba orală la limba maternă și în săptămâna 17-21 iulie evaluarea competențelor digitale. În intervalul 25-28 iunie a avut loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).
Pe data de 1 iulie au început probele scrise cu examenul la limba și literatura română, apoi cel la limba maternă, iar pe data de 3 iulie a avut loc examenul la proba obligatorie a profilului (istorie și matematică). În 5 iulie candidații au susținut ultimul examen, proba la alegere a profilului şi specializării.
Anul trecut, după prima sesiune a examenului de Bacalaureat, 44% dintre cei care au susținut examenul de Bacalaureat au reușit să obțină media 6 şi să fie declarați promovați.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here