Se adânceşte criza ofensivă! Craiova – Sepsi: 0-0

1211

Universitatea Craiova a terminat anul aşa cum l-a început: fără gol. Juveţii au arătat că au probleme cu echipele din primele şase. După ce au pierdut cu FCSB (0-2) şi au remizat în Gruia (0-0), doljenii nu au reuşit să marcheze nici în meciul cu Sepsi. Prima repriză de pe Ion Oblemenco s-a desfăşurat pe un teren greoi, fiind degajate de zăpadă doar careurile celor două formaţii. O singură ocazie mare de gol a fost consemnată în 45 de minute. Fofana a reluat cu capul din careul Craiovei, iar Nistor a avut o intervenţie providenţială şi a scos de pe linia porţii (`43). În partea a doua, cu ajutorul unui utilaj, zăpada a fost îndepărtată în totalitate de pe gazon, spre uimirea preşedintelui Sorin Cârţu, care nu a înţeles de ce jocul nu a pornit în condiţii optime. ,,Ce s-a făcut în repriza a doua, trebuia să facem la începutul meciului, n-am înţeles. La pauză toată zăpada s-a luat cu o maşinuţă, ori în prima repriză aţi văzut că şi aportul nostru, şi manifestarea lui Sepsi au fost diferite. Să aflăm că e nu ştiu cum încălzirea, dar e în aşa fel încât să nu îngheţe firul de iarbă.
La 55 milioane, să ningă cât o ninge… nu ştiu ce este în tribună, dar terenul trebuie să fie verde, aşa mă gândesc. Iei zăpada care e, nu contează! Că ninge după, îşi face efectul încălzirea” a declarat, nelămurit Cârţu. Şi fără zăpadă, gazdele au fost la fel de neinspirate în atac. Prima oportunitate a juveţilor a venit în minutul 61, când Ivan l-a găsit pe Cicâldău în careu, dar efortul ,,decarului” Craiovei a fost respins de Niczuly. Spiritele s-au inflamat pe final de partidă. Vladimir Screciu a văzut ,,roşu” direct după o intrare la Aganovic (`81), iar Fofana a fost neliminat pentru proteste, reuşind performanţa să obţină două ,,galbene” la aceeaşi fază (90+2).

Papură: E un rezultat echitabil
Antrenorul Universităţii, Corneliu Papură, a declarat că la Craiova vor mai veni jucători, dar şi că rezultatul a fost unul just, pe un teren impracticabil în primul act. Cât despre problemele din ofensivă…gândurile l-au dus la Koljic. ,,O primă repriză în care terenul şi-a pus amprenta asupra spectacolului fotbalistic. Chiar nu s-a putut… a fost un hazard continuu. Dar în repriza a doua, chiar şi pe un teren greu, am reuşit să avem două, trei situaţii de gol. Per ansamblu e un rezultat echitabil. Suntem în discuţii cu câţiva jucători. În momentul în care se vor finaliza, cu siguranţă clubul va face public. Koljic un jucător care a marcat goluri. Sperăm că se va reface cât mai curând posibil. Aşteptăm şi noi veşti după recuperarea pe care o face acum la Bucureşti” a mărturisit Corneliu Papură, la finalul jocului.Atacantul Andrei Ivan speră să aibă un an mai reuşit în ciuda unui prim pas greşit.„A fost un meci foarte greu, trebuia să câștigăm. A fost și zăpadă pe teren, se oprea mingea. În a doua repriză s-a dus zăpada și am putut să pasăm. Ne-am creat ocazii. Avem un an foarte bun, dacă nu ne-a ieșit astăzi trebuie să ne concentrăm pe următorul meci, cu Astra, și să câștigăm. Sunt momente grele, dar trebuie să trecem peste și să ne gândim la primul loc. Nu am avut un an foarte bun, am avut și o accidentare care m-a ținut trei luni, doar mă antrenam. Trebuie să trec peste această perioadă și să revin la capacitate maximă”, a spus Ivan, la finalul partidei cu Sepsi.Deocamdată, Craiova și-a adus un nou preparator fizic. Este vorba despre portughezul Rui Ferreira Santos (29 de ani). Acesta a lucrat şi în Anglia, la Reading, echipa lui George Puşcaş.

Universitatea Craiova – Sepsi: 0-0
Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa, M. Constantin, Bancu – Nistor (63, Căpățână), Screciu, Cicâldău (84, Mateiu) – Bărbuţ (46, Ivan), Mamut, Ofosu (84, Baiaram). Antrenor: Corneliu Papură.
Sepsi: Niczuly – Csiszer, Bouhenna, Mitrea, Ştefan – Aganovic, Vaşvari (90+1, Deligiannidis), Fofana, Achahbar (46, Nouvier) – L. Fulop (56, Bajrovic; 86 Kovacs), Petrila (46, Golofca). Antrenor: Leo Grozavu.
Cartonașe galbene: Vlădoiu, Screciu, Mamut / Golofca, Csiszer, Fofana (2)
Cartonașe roșii: Screciu (81) / Fofana (90+2)
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here