Scutiri la plata impozitelor pentru rovinărenii cu venituri mici

832

Cetățenii orașului Rovinari cu mai puțină dare de mână și care înregistrează venituri lunare mici vor beneficia de scutiri la plata impozitelor aferente anului viitor, la categoriile de clădiri și terenuri.

Aceștia trebuie în prealabil să depună o cerere scrisă, însoțită de câteva documente justificative, la sediul Primăriei Orașului Rovinari, în intervalul calendaristic 5-29 decembrie 2023.
”Având în vedere prevederile HCL Rovinari nr. 180/27.11.2023, prin care a fost aprobat Regulamentul pentru stabilirea procedurii și criteriile de acordare a facilităților fiscale pentru anul 2024, vă comunicăm faptul că termenul pentru depunerea dosarelor privind scutirea la plata impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren este cuprins în intervalul 5-29 decembrie 2024. Actele necesare sunt următoarele: declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu au alte venituri, nu sunt asociați, administratori, nu dețin acțiuni la societăți comerciale; acte identitate pentru toți membrii familiei – copie; certificat fiscal / adeverință eliberat(ă) de Administrația Financiară Rovinari din care să rezulte că nu au alte venituri (pentru toți membrii familiei cu vârsta peste 18 ani); adeverință de venit pentru fiecare membru al familiei (venitul brut); pentru cei care realizează venituri care constau în ajutor social, pensii, ajutor de șomaj și/sau pensie de asistență socială, dovada se face cu documentele eliberate de organele abilitate”, a anunțat edilul orașului Rovinari, Robert Filip.
Scutirile se acordă pe baza cererii însoțită de documentele justificative, începând cu data de 1 ianuarie 2024.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here