Scrisori gângurite

307

bebelus_cu_ochi_albastri_mirandu_seV-aţi întrebat vreodată ce i-ar scrie un bebeluş, dacă ar putea să-i scrie premierului Boc?

Toate mămicile i-ar îndemna pe bebeluşi să-i scrie lui Boc şi nu preşedintelui, deoarece unele dintre ele sunt brunete şi ştiţi ce reacţie a avut Traian Băsescu faţă de o ziaristă uşor brunetă, sau faţă de alta pe care a înfruntat-o la vedere, deşi dă foarte bine interviuri din parcare, acolo unde orice om de talia lui poate fi cel mai tare… din ţară.

Mămicile l-ar prefera pe Emil Boc, pentru că e un premier tare ascultător şi mai este şi bâlbâit atunci când trebuie să ia decizii, ceea ce le face să creadă că este un om sensibil rău de tot. Ei bine, bebeluşii i-ar mulţumi premierului că a redus concediul maternal, ca să-i obişnuiască pe ei, princuţii, cu greutăţile de mici. Este bine că mămicile se întorc la serviciu, pentru că pruncuţii ştiu deja că la întrebarea lor firească şi gângurită, tăticii vor răspunde invariabil, iar copiii vor învăţa o lecţie de viaţă pentru anii în care vor trebui să muncească pe rupte ca să plătească datoriile făcute acum de premier în numele ţării.

Mămicile sunt lipsite de imaginaţie, pentru că ar fi trebuit să comande deja jucăria Emil Boc ca să completeze arsenalul povestirilor pe care le rostesc sau cântecelelor de leagăn. Jucăria Emil Boc n-a comandat-o decât Traian Băsescu, dar din nefericire păişa premier umblă în fundul gol, pentru că banii sunt la Elena Udrea, o doamnă care deocamdată n-a vrut să fie mămică. Atunci când doamna se dă cu telegondola, premierul se dă la rândul lui la veniturile noastre şi astfel bebeluşii află cât de creştinească este amputarea banilor cuveniţi pentru muncă.

Specialiştii spun că bebeluşii scapă de anxietate atunci când ţipă şi plâng şi ne sfătuiesc pe noi să-i lăsăm pe bebeluşi să plângă, ca să avem o generaţie strong. Aici ne gândim ce eforturi o fi făcut mama lui Boc de l-a făcut atât de anxios. Chiar aşa, să se sperie el că pierde fotoliul de premier dacă face vreun bine? Oricum, efectul relelor sale este garantat. Mamele care fac copii din întâmplare, socotite mame catastrofice, ajung să-i arunce şi la ghena de gunoi, dar majoritatea tinerilor din România nu mai fac copii, îi lasă premierului Boc şansa de a creşte mai multe Elena Udrea pe metrul pătrat.

Domnule premier, mi-a şoptit un bebluş că dacă aţi avea mintea lui şi poate şi imaginaţia necesară, aţi pleca într-un concediu binemeritat de la Putere. Traian Băsescu este preşedintele şi este ales, deci vrând nevrând stă acolo până când poporul îl va lăsa să stea. La 20 de ani de la furia populară împotriva altui preşedinte de sine stătător, românii nu mai doresc nici o vărsare de sânge şi sunt hotărâţi să rabde până în 2014, dar domniei voastre, care sunteţi un om numit, fără prea multe obligaţii faţă de popor, chiar nu auziţi geamătul mulţimilor? Sau sunteţi atât de îndrăgostit de Putere încât aţi putea să vă luaţi viaţa pentru ea. Oricum, în scrisoarea unui bebeluş veţi vedea că de multe ori pamperşii miros mai frumos decât hotărârile pe care le semnaţi. Cu stimă, un bugetar resemnat.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here