Scrisoarea trimisă de Brâncuși Mariei Tănase, prezentată astăzi la CJCPCT Gorj

8736

În această dimineață, de Ziua Națională Brâncuși, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj continuă seria manifestărilor începute săptămâna trecută ca un omagiu adus împlinirii a 148 de ani de la nașterea sculptorului gorjean.

Constantin Brâncuși este unul dintre cei mai distinși sculptori români și unul dintre cei mai importanți artiști moderni din lume. Există multe manifestări și evenimente dedicate operei sale, care își propun să promoveze și să celebreze contribuția sa la artă. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj marchează Ziua Națională Constantin Brâncuși printr-un eveniment dedicat sculptorului ce va avea loc astăzi, la sala “Florin Isuf”, de la ora 10:00.
”Încercăm, astfel să promovăm opera lui Brâncuși, dar și să arătăm importanța sa în istoria artei. Evenimentul vine în completarea celui organizat joi, 15 februarie 2024, când cei prezenți au putut vedea lucrări deosebite semnate de sculptorul Costel Păun, pictorul Elian Băcilă și managerul CJCPCT Gorj, Pompiliu Ciolacu. Programul dedicat Zilei Naționale Brâncuși include un recital de poezie susținut de managerul CJCPCT Gorj, Pompiliu Ciolacu, prezentarea scrisorii trimise de Brâncuși Mariei Tănase, dar și lansarea noului număr din revista “Miracol de Brădiceni”. De asemenea, vor avea loc discuții libere despre impactul lui Brâncuși asupra artei moderne și despre moștenirea sa în arta contemporană. Este important de sublinat cum lucrările sale au influențat și continuă să influențeze artiștii din întreaga lume și să exploreze modul în care estetica sa simplă și esențială continuă să inspire și să provoace gândirea artistică”, au transmis organizatorii.
Izabella Molnar

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here