Scrisoare la scrisoare! – Hanu crede că PDL-ul îi face contracampanie, Militaru contestă

327

hanu gura cascaO scrisoare trimisă săptămâna trecută de primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, la toţi cetăţenii localităţii, potrivit legii, a primit o replică urgentă în care sunt contestate toate realizările pe care le-a trecut edilul în scrisoarea sa. Scrisoarea cu numărul doi a ajuns şi ea în cutiile poştale ale motrenilor, aproape în acelaşi timp cu cea a primarul Hanu, cu deosebirea că cea negativă nu poartă nicio semnătură. Hanu acuză că scrisoarea cu numărul doi ar aparţine PDL Motru, în timp ce preşedintele organizaţiei, Constantin Severus Militaru, spune că acţiunea nu este a sa ori a colegilor săi de organizaţie.

 

Potrivit Legii Finanţelor Publice, la începutul fiecărui an, alături de scrisoare de înştiinţare privind valoarea taxelor şi impozitelor locale pe care trebuie să le achite, în 2012, cetăţenii localităţii, edilul local trimite şi o scrisoarea privind investiţiile pentru care s-au cheltuit banii publici, colectaţi ca urmare a taxelor de la localnici. Aşa a făcut săptămâna trecută şi primarul Motrului, Dorin Hanu, care a tipărit 10.000 de astfel de scrisori, pe o pagină cerată de hârtie pe care le-a transmis localnicilor. De asemenea, scrisoarea respectivă s-a publicat şi în ziarul tipărit de Primăria Motru. Scrisoarea în cauză a stârnit reacţii, mai ales că unii cetăţeni critică investiţiile enumerate de primarul localităţii.

Militaru: ,,Nu sunt de acord cu cele enumerate de Hanu”

militaru insConstantin Severus Militaru, cel spre care s-au îndreptat şi unele din acuzele lui Hanu, după ce o a doua scrisoare a apărut în cutiile poştale ale motrenilor, a fost unul dintre nemulţumiţi. Militaru susţine că nu a văzut a doua scrisoare dar a citit-o pe cea a primarului în ziarul primăriei. ,,Nu ştiu de existenţa celei de-a doua scrisori. Pot spune doar că acesta nu îmi aparţine. Nu este stilul meu. Eu dacă am ceva de reproşat lui Hanu îi spun în faţă sau pe la vreo emisiune. Adică public. Ştiu însă de existenţa primei scrisori şi am de reproşat unele lucruri. Primarul spune că a acoperit 57 de blocuri, lucru neadevărat. Acest lucru s-a realizat de către Agenţie pentru Dezvoltarea Zonelor Industriale, conduse de Marcel Hoară, în nici un caz de Hanu. Şi altele”, a explicat Militaru.

Hanu: ,,Nu ştiu de scrisoare dar sigur e opera PDL”

scrisoare Hanu pag.1Nici Hanu nu ştia de existenţa celei de-a doua scrisori care critică realizările sale din prima. Hanu spune însă că se aşteaptă la acţiuni de tipul ,,scrisoarea” mai ales că s-a intrat în campanie electorală de ceva vreme. Tot Hanu este cel care susţine că scrisoarea a doua ar aparţine PDL scrisoare Hanu pag.2Motru, şi probabil lui Militaru care ar fi auzit că el vrea să candideze la deputăţie pe Colegiul IV. ,,Pe cei din PDL Motru îi acuz deoarece suntem deja în campanie electorală. Este o contraofensivă a lor împotriva mea. Cu siguranţă pedeliştii sunt cei care au realizat acele întrebări împotriva mea. Lumea ştie însă că sunt obligat de lege să trimit această scrisoare, pe o singură pagină, şi am făcut exact aşa. Mă aşteptam la reacţii asta sigur dar nu la această scrisoare”, a explicat Hanu.

Militaru: ,,Îi este teamă de PDL”

Şeful PDL Motru, Costantin Severus Militaru, îi răspunde şi el lui Hanu. ,,Înseamnă că lui Hanu îi este frică de PDL. Nu am avut o astfel de campanie împotriva sa dar nu neg că am şi eu oarecare dubii legate de realizările menţionate în scrisoare. Sunt câteva lucruri care nu sunt reale. Treaba cu acoperişurile este una dintre multele pe care le-am sesizat”, a declarat Militaru. ,,Nu este însă acţiunea mea, nu e stilul meu. Sub nicio formă nu am făcut aşa ceva. Sunt convins însă că vor mai fi lucruri de acest gen, şi de fiecare dată voi fi acuzat eu sau organizaţia pe care o conduc”, a declarat Militaru, care susţine că nu are interesul să facă aşa ceva. Militaru figurează însă într-un sondaj împotriva lui Hanu, ce este realizat acum de PDL central.

scrisoarea 2 pag. 1Ce conţine scrisoarea 2

scrisoarea 2 pag.2Dacă în prima scrisoare Hanu îşi enumeră realizările cele mai importante, vreo scrisoarea 2 pag. 322 la număr, făcute în întreg mandatul său, 2008-2012, în cea de-a doua care îi este scrisoarea 2 pag. 4adresată direct lui şi viceprimarului se menţionează, printre altele, următoarele: s-a realizat împărţirea oraşului Motru pe bucăţele, conform hotărârilor încălcate de Consiliul Local, prin care s-au atribuit persoanelor care aveau contracte de concesiune mai mult teren decât era în contracte; s-a modernizat Piaţa Centrală Motru, dar după o săptămână au început să cadă tavanele; s-au realizat zugrăveli şi picturi la Catedrala Motru cu ajutorul preoţilor umblând din poartă în poartă; aţi adus(n.r. domnule primar) un investitor în oraş pe finul dumneavoastră Alin Brăiloiu; şcolile şi liceele din Motru au rămas fără telefoane fixe, hârtie de xerox şi astfel de aparate; aţi făcut o mare greşeală pentru că nu aţi instalat semafoare la intersecţiile din oraş; mulţumim pentru canalizarea <<realizată>> la Însurăţei, Leurda, Roşiuţa, Ploştina şi Râpa”. Scrisoarea este încheiată cu ,,să vă fie ruşine mai mari edili ai oraşului Motru”.

Anamaria Stoica

Pentru a vizualiza scrisorile daţi click pe poză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here