Scrisoare deschisă pentru ministrul Attila, de la Sindicatul SĂNĂTATEA Gorj

306

dobrita (6)Sindicatul SĂNĂTATEA Gorj a trimis, ieri, o scrisoare deschisă ministrului Sănătăţii în vederea analizării cu atenţie a situaţiei spitalelor gorjene propuse pentru comasare sau schimbare a profilului.

Sindicatul Sănătatea Gorj, sindicat reprezentativ la nivelul tuturor unităţilor sanitare din judeţ, susţine demersurile autorităţilor locale pentru menţinerea unităţilor sanitare din Gorj în actuala formă de organizare. „Având în vedere faptul că pe lista propunerilor de comasare şi schimbare a profilului unor unităţi spitaliceşti se află şi unităţi din judeţul nostru, contestăm propunerile Ministerului Sănătăţii şi în această idee solicităm conducerii acestuia să dea publicităţii acordul încheiat „cu sindicatele” şi astfel să avem posibilitatea să analizăm cele hotărâte pentru spitalele din judeţul nostru”, se arată în scrisoare.

Argumente pro-menţinere a spitalelor în actuala formă

În scrisoarea deschisă concepută de Sindicatul Sănătatea Gorj se prezintă cu lux de amănunte situaţia spitalelor gorjene şi se susţine menţinerea lor în actuala formă. „Analizând situaţia spitalelor din judeţ, care au fost propuse spre comasare (Spitalul de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu Runcu – zis „Dobriţa”) şi reprofilare (Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu şi Spitalul Orăşenesc Sf. Ştefan din Rovinari) se poate observa că aceste spitale au beneficiat de investiţii masive din partea Consiliului Judeţean Gorj cât şi a Consiliilor locale respective. Aceste investiţii, cât şi creşterea atenţiei faţă de spitale s-au intensificat odată cu preluarea şi a managementului, după o hotărâre tot a actualului Guvern, care în acest mod a păcălit autorităţile locale, făcându-le să investească în unităţile sanitare, ca apoi să le preia şi să le schimbe destinaţia, gata renovate. Totodată, autorităţile locale au investit şi în aparatura medicală, iar altele au alocat sume importante în acest sens din bugetele pentru acest an”, se mai precizează în scrisoarea deschisă.

Menţinerea spitalelor – o necesitate

Opinia Sindicatului Sănătatea este una fermă: „suntem de acord cu actuala guvernare, că se impune crearea de locuri în căminele pentru bătrâni, dar aceasta să NU fie făcută prin îngreunarea accesului populaţiei la serviciile de sănătate, crearea de locuri în căminele de batrâni să fie făcută din fondurile proprii ale Ministerului Muncii şi nu prin diminuarea fondurilor provenite de la Casele de Sănătate colectate doar pentru sistemul sanitar. Toate aceste considerente fac ca menţinerea spitalelor din judeţul nostru să fie o necesitate avându-se în vedere distribuirea geografică a acestora, numărul populaţiei (387.000) cât şi nivelul de industrializare al acestuia, factor determinant în cauzarea îmbolnăvirii în rândul populaţiei”.

Scrisoarea deschisă a fost trimisă ieri ministrului Sănătăţii. Acum liderul Sindicatului Sănătatea Gorj aşteaptă un răspuns, pe care a promis că îl va face public.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here