Scrisoare deschisă către liberalii gorjeni

314

angheloiu de pus pe saitIntrarea în cursa pentru preşedinţia organizaţiei gorjene a Partidului Naţional Liberal nu a fost pentru mine un gest întâmplător, a fost unul chibzuit şi, mai ales, acceptat si susţinut de întreaga mea echipă. Această candidatură este pentru mine onorantă şi responsabilă. Onorantă, pentru că mă bucur de susţinerea atâtor de mulţi colegi liberali şi responsabilă, pentru că, odată câştigată funcţia de preşedinte al liberalilor gorjeni, pentru mine va începe o muncă enormă.

La fel de onorat m-am simţit şi când colegul Gigi Orzan mi-a acordat sprijinul său pentru preşedinţie, fiind apoi împreună cu mine la aproape toate întâlnirile pe care le-am avut în teritoriu cu membrii partidului. Reamintesc aici doar întâlnirile de la Motru şi de la Polovragi, în care declaraţiile sale pentru susţinerea mea au fost ferme şi fără echivoc! Există mărturii şi toţi cei care au fost prezenţi acolo pot confirma.

M-am întrebat şi eu, ca atâţia alţi colegi liberali, ce l-a determinat pe Orzan să facă acest gest, calificat de opinia publică drept unul de trădare şi comparabil doar cu politica Evului Mediu când schimbarea conducătorilor se făcea cu otrava… De unde această labilitate, de unde incoerenţa, pentru că nimeni n-ar putea să creadă că, pe Gigi l-a «luminat» aşa, dintr-o dată «marele proiect politic » al lui Popescu, ca – de pe azi pe mâine – ideile cu care am pornit amândoi la drum nu mai sunt bune şi, subit, a fost «fermecat» de cele ale contracandidatului meu. Eu am înţeles foarte bine ce s-a întâmplat şi nu pot să n-o spun public, pentru că sunt corect ! Este clar – de fapt, pentru toată lumea – că asupra lui Orzan s-a acţionat prin «mijloace specifice» şi că a trebuit să cedeze unui anume tip de presiuni, pentru că explicaţiile pe care le-a dat sunt lipsite de fundament şi de coerenţă.

Când am început această campanie alături de Gigi Orzan am gândit că o să încheiem umăr la umăr, învingători. Îmi pare rău pentru el că nu va fi aşa şi închei aici acest subiect asupra căruia nu voi mai reveni niciodată!

Trebuia, însă, să atrag atenţia colegilor mei asupra pericolului spre care ne putem îndrepta. Vă spun că, atâta vreme cât politica în Partidul Naţional Liberal se va face în continuare în acest fel, acest partid nu va avea nicio şansă. Câtă vreme va funcţiona un sistem securist, turnătoria şi şantajul, nimeni nu va avea încredere în liberali. Acum este momentul în care se decide viitorul Partidului Naţional Liberal în Gorj şi acest viitor stă în mâinile delegaţilor la Conferinţa Judeţeană din 4 septembrie. Rămâne la judecata lor dacă îşi doresc un preşedinte ales prin trădări şi presiuni – care va discredita definitiv imaginea partidului în Gorj şi în ţară – sau unul care câştigă demn, sincer şi încrezător în viitorul liberal.

Radu Adrian Angheloiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here