SCRISOARE DESCHISĂ a protestatarilor din CEO către toate federațiile sindicale!

2312

Salariații CEO care protestează de patru luni în faţa Prefecturii Gorj fac apel la unitate. Aceştia au semnat o scrisoare deschisă către toate sindicatele din Complexul Energetic Oltenia, afiliate la cele patru federații, cerând sprijinul tuturor pentru recunoașterea condițiilor speciale în care muncesc. Asta, în contextul în care Guvernul pregătește CREŞTEREA vârstei de pensionare, ieri vehiculându-se pensionarea la 70 – 75 de ani.

,,Întrucât în discuțiile din ședința Comisiei pentru Muncă şi Protecție Socială din Camera Deputaţilor, pe Proiectul de Lege PLx75/2021 privind recunoașterea Condițiilor Speciale de Muncă în care minerii şi energeticienii din CEO îşi desfășoară activitatea nu s-a putut obține decât o amânare de două săptămâni, reprezentanții protestatarilor din Piața Prefecturii din Târgu Jiu prezenți la aceste discuții fac apel la UNITATE sindicală şi elaborarea unor acțiuni comune pentru a duce la Adoptarea, Promulgarea și Publicarea în Monitorul Oficial a acestui Proiect de Lege:
– Continuarea protestelor paşnice începute în urmă cu 16 săptămâni
– Elaborarea unei petiţii comune, către parlamentarii de Gorj şi toate instituțiile care au un rol determinant în implementarea acestui proiect legislativ, care să ducă la recunoașterea condițiilor speciale de muncă în care noi ne desfășurăm activitatea”.
Semnatarii scrisorii sunt Nicolae Bunoaica, Manu Tomescu, Vasile Tivig şi Daniel Dănilă, cei patru salariați protestatari care au mers ieri în Camera Deputaților, la Comisia de Muncă, pentru acest proiect pe care au amânat să-l discute pentru încă două săptămâni.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!