Scrisoare de la ANI, pentru fostul director al Parcului Industrial

245

parc-saduFostul director al Parcului Industrial Sadu, Marius Vlaicu, a primit recent înştiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI) care îl atenţiona că împotriva lui s-a declanşat o anchetă privind constatarea stării sale de incompatibilitate. Vlaicu susţine că va contesta acest demers al ANI în instanţă, consultându-şi deja un avocat, urmând ca în 15 zile să facă, de altfel, demersul în instanţă.

Marius Vlaicu este al doilea gorjean luat la vizor de ANI după primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu. În mod ciudat, ANI a fost sesizată că Vlaicu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 iulie 2009- 12 noiembrie 2009, deoarece deţinea funcţia de consilier superior în cadrul Ministerului Educaţiei şi în acelaşi timp era şi director la Parcul Industrial Sadu. Vlaicu a contestat imediat verbal anunţul făcut de ANI, menţionând că nu a prestat niciun minut la Ministerul Educaţiei, nu a fost plătit deloc de această instituţie şi că la baza acestei anchete se află “mâna PSD-ului”. Cert este că Vlaicu i-a cam supărat, în ultima vreme, pe liderii PSD Gorj, pornind atacuri în presa locală, repetate, împotriva lui Ion Călinoiu şi a lui Florin Cârciumaru, dar nu deţine dovezi că cei doi i-au răspuns în acest mod.

“Nu îmi vor lua averea”

Vlaicu suţine, în final, că nu îi pasă prea tare de demersul ANI, pe care îl va ataca la instanţa de la Craiova, deoarece ANI nu îi poate confisca averea. ANI îl poate însă împiedica pe Vlaicu să acceadă în funcţii de demnitate publică, timp de trei ani de zile.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here