Scrie parlamentarului tău

246

MoregaDeputatul independent Dan Ilie Morega i-a răspuns, prin intermediul cotidianului Gorjeanul, pensionarului Bularda I. Gheorghe din comuna Albeni, care îi semnala ieri parlamentarului că desfiinţarea posturilor comunale de poliţie va aduce un deserviciu imens localităţilor rurale:

“Vă mulţumesc foarte mult pentru scrisoarea pe care mi-aţi adresat-o, chiar dacă nu faceţi parte din Colegiul meu sau dintre cei care mi-au oferit votul lor. Respect însă faptul că aţi avut şi aveţi, în continuare, încredere în mine şi că mi-aţi adresat această scrisoare deschisă, alegându-mă pe mine dintre toţi parlamentarii de Gorj ca să vă reprezint. Vă promit că voi face demersurile necesare către Ministerul Administraţiei şi Internelor(MAI) şi către ministrul Traian Igaş care a anunţat recent că va reducere efectivele poliţiei cu 10.000 de lucrători ai MAI. Voi atrage atenţia ministrului să nu opereze reducerea subofiţerilor şi ofiţerilor de poliţie, la nivelul comunelor şi oraşelor, deoarece asta ar fi o mare greşeală care ar conduce la creşterea actelor de infracţionalitate, a tâlhăriilor şi violurilor în rândul persoanelor vârstnice. Reducerea posturilor din MAI, care în mod evident sunt multe, trebuie să opereze în structurile birocratice, pentru cei aduşi în poliţie în ultimii 20 de ani de către politic, ei fiind puşi astfel în locuri călduţe. Să nu uităm că poliţiştii suferă din cauza lipsei de carburanţi, care le împiedică deplasarea cu autoturismele în dotare, iar o mare parte au ajuns în asemenea hal încât nu mai au pe ce scrie sau minimul de instrumente de scris. Ca un poliţist să ajungă să ceară superiorilor un pix sau o hârtie pentru a-şi face treaba este strigător la cer. Am convingerea însă că reprezentanţii MAI vor examina interpelarea mea şi vor lua acele măsuri care să conducă la creşterea numărului de poliţişti în stradă, sat ori comună. Sper că se vor restructura posturile pe care le ocupă birocraţii şi vor păstra posturile celor care într-adevăr păzesc la siguranţa cetăţenilor”.

Deputat de Gorj, Dan Ilie Morega

Persoanele care vor să transmită o scrisoare deschisă unuia dintre parlamentarii de Gorj o pot face prin intermediul Gorjeanul trimiţându-ne o scrisoare la redacţie pe adresa: str. T.Vladimirescu, nr.17, loc. Târgu-Jiu, cod 210192, cu menţiunea – pentru rubrica ,,Scrie parlamentarului tău”. Mesajele pertinente vor fi publicate imediat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here