Scos mort din fântână

182

FantanaUn bărbat de 59 de ani din Turcineşti, satul Horezu, a fost găsit miercuri seara fără suflare în fântâna din propria-i gospodărie, descoperirea macabră fiind făcută chiar de către cei din familia sa.

Gheorghe Ciobescu „dispăruse” din casă de câteva ore, iar rudele îl căutau de zor, până când au decis să arunce o privire şi în fântână, ceea ce aveau să vadă dându-le frisoane. Pompierii militari au fost solicitaţi la faţa locului pentru a scoate trupul bărbatului, manevrele ulterioare de resuscitare fiind inutile, medicii de pe echipajul de la ambulanţă chinuindu-se zeci de minute pentru a-l readuce pe acesta la viaţă. „Am fost solicitaţi prin 112 pentru a interveni la o victimă căzută într-o fântână, pe care am găsit-o în stop cardio-respirator. Am făcut manevrele de resuscitare conform protocolului, dar acestea au fost fără rezultat, din păcate”, a declarat dr. Dan Vâlceanu.

Supărat pe muncitori

Imediat de cum au aflat că Gheorghe Ciobescu a fost găsit în fântână localnicii au început să se întrebe dacă bărbatul a căzut accidental sau a făcut acest gest intenţionat. Rudele nu au găsit niciun bilet pe acasă din care să rezulte vreo explicaţie pentru cele întâmplate. Sora bărbatului, Maria Hortopan, a menţionat totuşi că fratele său avusese nişte supărări în ultimele zile, după ce ar fi fost înşelat cu bani de nişte indivizi care îi lucraseră la acoperişul casei. „El nu a fost de acord cu cât i-au cerut ei, ei i-au luat portofelul din mână, l-au şi bătut, apoi el s-a mai şi împrumutat vreo 3 milioane de la o vecină şi, uite aşa, avea numai necazuri. Era destul de abătut în ultimele zile, nu mai avea poftă de mâncare, îl durea capul, eu ştiu ce-o fi făcut el acum de a ajuns în fântână?!”, spunea femeia. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, unde legiştii vor stabili cauzele exacte ale decesului. Despre eventuale împrejurări în care a survenit moartea poliţiştii sunt cei care pot clarifica o serie de aspecte, deocamdată aceştia neavând suspiciuni cu privire la cazul respectiv.

Gelu Ionescu

Discuţii cu familia?!

Sunt voci care spun că bărbatul din comuna Turcineşti şi-ar fi pus capăt zilelor, aruncându-se în fântâna din curtea casei, în urma unei discuţii aprinse cu familia. Supărat pe cei din casă, acesta ar fi purces, îmbrăcat în pijamale, spre fântână în care s-a şi aruncat. Un echipaj încadrat cu şapte subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu a intervenit însă pentru a-l scoate pe bărbat din fântână şi a-i salva viaţa. “Cu ajutorul unei cordiţe de salvare a fost scos la suprafaţă proprietarul, în vârstă de 59 de ani. Timp de aproximativ 50 de minute, victimei i-au fost aplicate manevrele de resuscitare de către personalul ISU Gorj şi cel al Serviciului de Ambulanţă Gorj, dar în ciuda eforturilor depuse acesta a fost declarat decedat. Intervenţia a durat aproximativ 80 de minute”, a declarat Mihai Avramescu, purtător de cuvânt al ISU Gorj.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here