Şcolile vor organiza concurs pentru posturile vacante

173

IMG_0272Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a emis de curând o instrucţiune privind ocuparea posturilor care se eliberează pe parcursul anului şcolar 2011-2012.

Potrivit acesteia, catedrele din învăţământul preuniversitar care se eliberează în timpul anului şcolar pot fi ocupate printr-un concurs organizat la nivelul unităţilor de învăţământ care au posturi libere.

La concurs se pot înscrie şi cei care nu au dat examenele de titularizare sau de suplinire, singura condiţie pentru a ocupa postul fiind aceea de a promova concursul organizat de şcoala respectivă. Astfel, pentru a ocupa posturile vacante, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5, cei care obţin note între 5 şi 6.99 urmând să fie monitorizaţi pe parcursul anului şcolar de către conducerile unităţilor de învăţământ, inspectori de specialitate/metodişti ai inspectoratului şcolar, în scopul asigurării calităţii actului educaţional. Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ care scoate la concurs postul respectiv va fi cel care va stabili data susţinerii concursului, precum şi comisia de organizare şi desfăşurare a concursului. Pentru ocuparea acestor posturi vor avea prioritate tot cei care au dat concurs de titularizare şi au luat cel puţin cinci, dar până la eliberarea catedrelor respective nu au un loc de munca în învăţământ. În sistemul de învăţământ preuniversitar, posturile libere apar ca urmare a concediilor de maternitate, concediilor medicale şi a studiilor postuniversitare. Posibilii candidaţi pentru ocuparea unui post de cadru didactic pot să afle perioada desfăşurării unui astfel de concurs de pe site-ul Inspectoratului Şcolar şi al unităţilor de învăţământ care organizează concursul.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here