Şcolile vor fi redeschise după Paşte

1123

Premierul Florin Cîţu a declarat că şcolile îşi vor relua cursurile după vacanţa de Paşte în scenariile existente, iar în cazul testelor pentru elevi ministerele Sănătăţii şi Educaţiei vor discuta şi vor ajunge la o soluţie.

Condițiile reluării cursurile, necunoscute încă
În Gorj sunt aproximativ 47 de mii de elevi, care aşteaptă să se reîntoarcă în băncile şcolii, Inspectoratul Şcolar Judeţean aşteptând publicarea ordinului de ministru.
Deocamdată nu se ştie exact în ce condiții se vor desfășura cursurile: ,,Sigur vom avea în vedere distanțarea fizică, dar până la decizia ministrului nu putem spune ce măsuri concrete vom lua”, a spus inspectorul școlar general al IȘJ Gorj, Dana Constantinescu. Florin Cîţu aminteşte şi de testele pe care trebuie să le facă elevii: ,,Există acele teste pe care le avem de la DSP-uri către Ministerul Educaţiei, sunt teste normale. Dintre ele s-au folosit foarte puţin, cam 2%. În acest moment, redeschidem (n.r. şcolile) în scenariile pe care le ştim. În ceea ce priveşte testele, Ministerul Sănătăţii cu Ministerul Educaţiei vor discuta şi vor ajunge la o soluţie. (…) Am încredere că vor găsi o soluţie şi vom vedea cum vor face până săptămâna viitoare, cum vor redeschide”, a explicat premierul în presa centrală.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here