Şcolile gorjene, aşteptate la DSP pentru autorizare

281

Vacanţa de vară se apropie de final. Toate unităţile de învăţământ trebuie să se autorizeze înainte de a începe noul an şcolar. „La autorizare vin şcolile care nu au avut până acum autorizaţie, dar şi cele care au mai schimbat ceva, adică au alte spaţii, alt număr de locuri; unităţile care nu au autorizaţie şi au plan de conformare pot începe anul şcolar”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Potrivit celor de la DSP, pentru a obţine autorizaţia, reprezentanţii şcolilor trebuie să pregătească o serie de documente, între care: schiţa unităţii, un act din partea primăriei în ceea ce priveşte spaţiul, schiţa de amplasare în zonă, memoriu tehnic şi altele.

Plan de conformare pentru unele şcoli
Au existat situaţii în care anumite unităţi şcolare nu au corespuns din punct de vedere igienico-sanitar, acestea primind un plan de conformare, în vederea definitivării reparaţiilor şi punerii la punct a tuturor detaliilor necesare pentru autorizare. „Reprezentanţii şcolilor depun la noi o declaraţie pe proprie răspundere că întrunesc condiţiile, după care colegii mei trec la verificări; dacă nu corespund şi li s-a eliberat autorizaţie, li se ridică, dar în principiu, ce este în declaraţii corespunde cu realitatea din teren; nu am avut probleme de genul să se declare ceva şi să găsim altceva în teritoriu”, precizează Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here