Școlile din Rovinari, pregătite pentru Evaluarea Națională! Stimulente pentru elevii de gimnaziu

807

Elevii de clasa a VIII-a din orașul Rovinari susțin examenul de Evaluare Națională în condiții depline de siguranță. Administrația locală a luat toate măsurile în vederea respectării normelor de distanțare socială și le-a oferit chiar și o surpriză elevilor de gimnaziu.

Examenul de Evaluare Națională va fi susținut la Rovinari în condiții de siguranță, cu clase și școli dezinfectate, cu trasee pentru elevii care intră și pentru cei care ies din incinta unităților de învățământ.,,Luni și miercuri, au loc cele două probe ale Evaluării Naționale. Știu, emoțiile sunt foarte mari în aceste momente, însă sunt naturale, dar sper ca la final să atingeți obiectivele pe care vi le-ați propus. De-a lungul timpului, Primăria Rovinari a depus toate eforturile pentru ca elevii care învață aici să beneficieze de cele mai bune condiții. Permanent am investit în infrastructura școlară pentru ca actul educațional să se ridice la cele mai înalte standarde.
Anul acesta, din păcate, Evaluarea Națională se desfășoară în condiții atipice, iar noi am luat toate măsurile ca examenele să se desfășoare în condiții de maximă siguranță atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Drept urmare, toate spațiile au fost dezinfectate și igienizate în detaliu, au fost marcate traseele atât pentru accesul în sălile de examen, cât și pentru ieșirea din acestea. Totodată, băncile au fost așezate în așa fel încât să fie respectate normele de distanțare socială. În același timp, la intrările în cele două școli gimnaziale unde se vor susține examene, au fost montate dispozitive cu soluții dezinfectante. Dragi elevi, vă doresc succes la examene, să fiți inspirați și motivați!”, le-a transmis elevilor, Robert Filip, primarul orașului Rovinari.Totodată, la finele săptămânii trecute, edilul orașului Rovinari a anunțat faptul că toate bursele elevilor de gimnaziu au fost achitate, inclusiv cele sociale. ,,Cu o ușoară întârziere, în cazul Școlii Gimnaziale Nr. 3 Rovinari, toate bursele promise elevilor, inclusiv cele sociale, au fost achitate.
Astfel, elevii claselor V-VIII de la cele două Școli Gimnaziale, Nr. 1 și Nr. 3 Rovinari, au primit banii promiși de primărie pentru rezultate bune la învățătură, dar și pentru problemele de ordin financiar cu care se confruntă o parte dintre familiile elevilor. Este vorba despre 15.850 de lei plătiți elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 și 15.821 de lei plătiți elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 3. Pe această cale, țin să îi felicit pe elevii care au obținut rezultate bune la învățătură și să îi asigur în continuare de sprijinul meu necontenit. Primăria și Consiliul Local Rovinari vor investi continuu în educația copiilor rovinărenilor”, a afirmat Robert Filip.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here