Şcolile din Gorj au reînmatriculat elevi reîntorşi din străinătate

178

IMG_9697Aproximativ 50 de elevi de liceu şi şcoală gimnazială care au studiat un an sau mai mulţi în străinătate au fost reînmatriculaţi, în anul şcolar 2011 – 2012, la unităţile de învăţământ din judeţul Gorj pentru a-şi continua studiile.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, aceşti copii au plecat la şcoală în alte ţări unde părinţii lor lucrau: Spania, Grecia, Italia, Germania şi chiar America.

 

Anual, în medie, circa 50 de elevi se întorc din străinătate la şcolile din localităţile de care aparţin după ce locurile de muncă ale părinţilor nu mai sunt sigure sau veniturile salariale scad considerabil. “Anul acesta s-au întors în unităţile şcolare din Gorj 24 de elevi din Italia, opt din Spania, câte doi din Grecia, Spania, Portugalia, Germania şi Austria şi unul din Statele Unite ale Americii. Cei mai mulţi s-au reînmatriculat în Târgu-Jiu, Turceni, Mătăsari sau Bâlteni. De obicei, elevii care pleacă din Gorj spre şcoli din străinătate sunt la şcoala generală, puţini la liceu. Fiecare se întoarce de unde a plecat, de cele mai multe ori, cu părinţii. Adulţii pleacă la muncă şi îşi iau şi copiii cu ei. Învaţă un an, doi sau chiar mai mult în străinătate şi apoi sunt nevoiţi să revină în şcolile din Gorj. Cei mai mulţi elevi dintre cei care s-au întors în acest an sunt din clasele primare”, a declarat, joi, Ermina Frunzaru, consilier în cadrul IŞJ Gorj. Ea a menţionat că alţi 30 de elevi din judeţ şi-au întocmit în acest an dosarele pentru a se transfera la şcoli din ţări precum Italia, Spania şi Franţa. (A.G.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here